Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bandırma´da "İşimizi Büyütmek" Konferansı

Bandırma´da

Bandırma Ticaret Odası´nın Kadın Girişimciler Kurulu ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) ile birlikte düzenledikleri ?İşimizi Büyütmek? konulu konferans Santral Kültür Merkezi Salonunda geniş bir katılımla gerçekleşti.

Bandırma Ticaret Odası´nın Kadın Girişimciler Kurulu ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) ile birlikte düzenledikleri ?İşimizi Büyütmek? konulu konferans Santral Kültür Merkezi Salonunda geniş bir katılımla gerçekleşti.
Konferansın açılış konuşmasını yapan Bandırma Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gizem Ozar Uz, girişimcilik denince genelde akla yeni bir işe başlamak geldiğini, aslında mevcut bir işin sınırlarını genişletmenin de büyütmenin de girişimcilik olduğuna dikkat çekti.
Uz ?Bandırma´nın yeni girişimcilere ihtiyacı olduğu gibi, mevcut işletmelerinin de değişen çağ ve ihtiyaçlar ile birlikte, büyümeye ihtiyacı var. Ama bunu kimi zaman nasıl yapacağımızı bilmediğimizden, kimi zaman risk almak istemediğimizden, kimi zaman düzenimizi bozman istemediğimizden yapmayız, yapamayız. Kadın erkek herkes için geçerli bir durum bu. Ama tabii maalesef ülkemizde kadının cesareti daha çok kırılıyor. Zamanla bu durumda iyileşme olacağını ümit ediyorum, el birliği ile yapacağımız çalışmalarla tabiî ki. Ama bu yolda, erkeklerin kadının çalışmasına, girişimciliğine bakış açısını değiştirmeyi de unutmamalıyız? dedi.
Nazan Yılmaz´ın moderatör-lüğünü yaptığı konferansta konuşmacılardan KAGİDER Yönetim Kurulu Üyesi, Bahar Kayserilioğlu ,? Aile şirketlerinde büyüme ve kurumsallaşma? Eczacı, Kurtsan Şirketler Grubu´nun 2004-2013 yılları arasında Yönetim Kurulu Başkanı, MK Danışmanlık Kurucusu ve KAGİDER (Kadın Girişimciler Derneği) kurucu başkanı olan Meltem Kurtsan ? İşinizi büyütürken sınırların dışına çıkmak? ve Gazeteci TV programcısı Yaprak Yapsan ? İşinizi sanal dünyada büyütün? konularını işledi.
Sunumların ardından konuşmacılara, Bandırma Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gizem Ozar Uz birer buket verdi.
Sabah saatlerinde Feribotla Bandırma´ya gelen KAGİDER (Türkiye Kadın Girişimciler Derneği) ve Bandırma Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri konferansın ardından Kurtsan Medikal Sanayi ve Ticaret A.Ş ve Kurtsan İlaçları A.Ş´ye ait iki bölümden oluşan Kurtsan-Otacı tesislerinde yenilen öğle yemeğinin ardından fabrika müdürü Kurtuluş Temur´dan bilgi aldılar ve İlknur Pazarcık´ın sahibi olduğu İLPASOL solucan gübresi üretme tesislerinde incelemelerde bulundular.
Haber : Ahmet Pesen



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli