Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Bandırma´da kadın aday patlaması yaşanıyor

Bandırma´da kadın aday patlaması yaşanıyor

Bandırma´da 25 kadın muhtar adayı bir araya gelerek ilk toplantılarını gerçekleştirdi.

25 Kadın Muhtar adayı erkeklerin yanı sıra 12 farklı mahallede birbirleriyle de seçim kazanmak için yarışacaklar. Bandırma Muhtarlar Derneği Başkanı ve Haydar Çavuş Mahalle Muhtarı Nur Demir Hancıoğlu geçtiğimiz aylarda dernek olarak İçişleri Bakanlığı işbirliği ile yaşama geçirdikleri ?Kadın muhtarlar akademisi? projesi ile kadınların yerel yönetimlere katılımı konusunda önemli yol aldıklarını söyledi. Hancıoğlu, ?25 kadın muhtar adayımızın yaş ortalamasına baktığımızda 35 olduğunu görüyoruz ve adaylarımızın eğitim seviyeleri de lise ve üstü. Emekli olan 4 adayımız dışındakilerin hepsi ev hanımı. Bugün Türkiye genelinde ciddi bir aday patlaması yaşıyoruz. ?Kadın muhtarlar akademisi? projesi kapsamında ülke genelindeki kadın muhtar adaylarına eğitimler verilecek. Kişisel gelişim, sosyal medya, diksiyon, siyasetten bağımsız yaklaşım gibi alanlarda uzman eğitmenlerce dersler verilecek. Amacımız projede kadın aday sayısını artırmaktı. Bu hedefe ulaştığımızı düşünüyorum.?dedi.
Toplantıda kadın muhtar adayları ise muhtar olmak istemelerinin temel nedenleri arasında bazı erkek muhtarlara ulaşamamak olduğunu söyledi. Kesinlikle muhtarlık maaşı için aday olmadıklarının altını çizen 25 muhtar adayı, eşlerinin de tam desteğini aldıklarını anlattı. Kadın muhtar adayları özellikle mahallede yaşayan yaşlı vatandaşlar ile yakından ilgileneceklerini ve sık sık ev ziyaretleri yapacaklarını aktardı. Paşakent Mahalle Muhtar Adayı Nurten Sarıaltın, ?muhtarlık maaşı için göreve talip değiliz. Aileyi toplayan kadınlar olduğu için kadınlar daha yapıcıdır. Mahalleyi toplayacak olanlarda kadınlar olacaktır. ?dedi.
17 Eylül Mahallesi Muhtar Adayı Filiz Özdemir de kadınların iletişim yeteneğine dikkat çekerek ?Bizler erkelerden daha iyi iletişim kurabiliyoruz. Ayrıca kadın muhtarlar olduğunda mahallemizdeki kız çocuklarının da kendilerine özgüveni artacaktır. Devletin vereceği maaş zaten yer kirası ve harcamalara gidecek. ?dedi. 17 Eylül Mahalle muhtar adayı Gonca Çaylant, ? amacımız mahallenin çok daha iyi yerlere gelmesi. Biz birbirimize rakip olarak bakmıyoruz.?diye konuştu.
EĞİTİMLERLE KENDİLERİNİ GELİŞTİRECEKLER
Kadın Adayları Destekleme Derneği Bandırma Temsilcisi Muazzez Palta, eğitim konusunda kadınların her zaman yanında olduğunu belirterek, ? Antalya´da muhtar adaylarımıza eğitim vereceğiz. Tamamen ücretsiz bu eğitme Bandırma´dan 25 kadın muhtar adayımızda katılacak. KADER olarak Bandırma´da önemli bir sayıya ulaşıldığı görüyoruz. Muhtar adaylarımızın çoğu kendini yetiştirmiş durumda ancak bu konuda eğitim alırlarsa kendilerini daha da geliştirmiş olacaklar. Kadınlarımızın mahallelere çok şey katacağına inanıyoruz. ?dedi.
Haber : Tufan Dalgıç



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli