Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Bandırma´da ?Kadın Muhtarlar Akademisi? sona erdi

Bandırma´da ?Kadın Muhtarlar  Akademisi? sona erdi

Bandırma Kaymakamlığı ile Bandırma Muhtarlar Derneği tarafından düzenlenen ? Kadın Muhtarlar Akademisi? Çalıştay ve sertifika töreni ile sona erdi.

Bandırma Kaymakamlığı ile Bandırma Muhtarlar Derneği tarafından düzenlenen ? Kadın Muhtarlar Akademisi? Çalıştay ve sertifika töreni ile sona erdi.
Eken Prestige otelde gerçekleşen etkinliğin son gününde Erdek Ticaret Odası Başkanı- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Turizm Kurulu Başkanı Mimar F. Özlem Sarı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran da yurdun çeşitli illerinden gelen 73 kadın muhtara seslenerek kadınların öneminden söz ettiler.
Erdek Ticaret Odası Başkanı- TOBB Turizm Kurulu Başkanı Özlem Sarı, çalıştay da muhtarlara hitaben yaptığı konuşmada, ?Seçilerek kazandınız, bunun kıymetini bilmeniz gerekir. Görevde kaldığınız süre içinde 7/24 o sorumluluğun sizde olması gerek? dedi.
Erkek egemen topluluk içinde olduklarının da altını da çizen Sarı, konuşmasını şöyle sürdürdü:
? Kotaya çok karşıyım. Erkeklerin önünde ya da arkasında durmaktan ziyade, yanında olmakla ilgili bir derdim var. Benim eşim belediye başkanı. Ben de onun kadar hızlı çalışkanım. Atatürk´ün hayal ettiği bir kadınım. Hepiniz öylesiniz aslında. Bunu her gün bilmeniz gerek. Erkeklerden en büyük ayrıcalığımız da birkaç işi aynı anda yapabilmemizdir.
365 oda ve borsa var ve tek bayan Ticaret Odası Başkanıyım. Bakın, 365 tane erkekle bütün toplantılara giriyorsunuz. Derdinizi anlatıyorsunuz, öne çıkıyorsunuz. Turizm kurumuna başkan oluyorsunuz. O kadar kolay şeyler değil? diye konuştu.
Katılımcı muhtarlara bölgelerinde bulundukları mahallelere hakim olmaları gerektiğini hatırlatan Özlem Sarı,? Hiç kimse size rakip değil. Bakın, korkmayın. Kadın rakibiniz olmasından korkmayın, yeter ki kadın rakibiniz olsun? dedi.
Haber : Ahmet Pesen



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli