Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Bandırma´da kadınlar 8 Mart´ı Meydan da kutladı

Bandırma´da kadınlar 8 Mart´ı Meydan da kutladı

Bandırma´da kadınlar, "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü" etkinlikleri kapsamında yürüyüş ve Cumhuriyet Meydanı´nda miting düzenledi.

Bandırma´da kadınlar, "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü" etkinlikleri kapsamında yürüyüş ve Cumhuriyet Meydanı´nda miting düzenledi.
Bandırma Emekçi Kadın Platformu tarafından düzenlenen etkinliğe yaklaşık 400 kişinin yanı sıra ?3 İnsan, 3 Kadın, 3 Anne? sloganıyla Çanakkale´den yola çıkan; Dilek Taş, Hülya Kurt ve Nursel Karagöz de katıldı. Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza´da kadınlara destek vermek için alanda yerini aldı.
Cumhuriyet Meydanı´na yaklaşık 200 metre uzaklıkta bulunan İDO iskelesi önünde toplanarak yürüyüşe geçen kadınlar ellerinde Türk Bayraklarının yanı sıra ?Çocuk geline hayır?, ?Sınıfsal sömürüye hayır?,?Çocuk istismarına sessiz kalma?, ?Kadına şiddete dur de?, ?Tecavüze hayır? pankartları taşıyarak Cumhuriyet Meydanı´nda basın açıklaması yaptı.
Çanakkale´den gelen Dilek Taş, Hülya Kurt ve Nursel Karagöz de miting alanında konuşma yaparak, Bandırmalı kadınlara ilgilerinden dolayı teşekkür etti. Dilek Taş, eyleme başlama süreçlerini anlatarak, ?Son günlerde sistematik şekilde artan çocuklara, kadınlara yönelik istismar, kadın cinayetleri, hayvanlara karşı tecavüze varan uygulamalar? Bir yozlaşma içine girdik hepimiz. Bunu gördük ve köşemizde oturmamız mümkün değildi. Bizim her şeyimiz artık sanallaştı. Her şeyin sosyal medya üzerinden hallettiğimizi sanıyoruz. Bizim vicdanlarımız çocuklarımıza tecavüz edilmesine, çocuklarımızın geleceğine el uzatılmasına gönlümüz razı olmadı, vicdanlarımız susmadı. TBMM´ye sunmak üzere 10 talebimiz var ve yol boyunca topladığımız imzaları TBMM´ye sunacağız? dedi.
Emekçi Kadın Platformu adına basın açıklamasını okuyan Muazzez Palta, kadın cinayeti, cinsel istismar suçları ile ilgili istatistikî bilgiler verdi. Palta, ?Artık kadınların durumumuzu ve taleplerimizi görünür kılmak için iş yerlerinde, alanlarda mücadelemizi ortaya koymalıyız? dedi. Basın açıklaması ve konuşmaların ardından meydandaki etkinlik alaylar ile son buldu.
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli