Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Bandırma´da karkas et zamlandı

Bandırma´da karkas et zamlandı

Bandırma´da karkas dana ve kuzu etine zam geldi.


Karkas dana eti 30 liradan 35 liraya, kuzu eti 22 liradan 24 liraya çıktı.
Fiyat artışlarının üreticilerin üretimden çekilmesi ve popülasyondaki azalmaya bağlı olduğu dile getirilirken, karkas et fiyatlarındaki artış parkende et fiyatlarını da etkiledi. Kasaplarda bugüne kadar 48 liradan satılan kıymanın kilogramı 50 liraya çıktı.
Girdi maliyetlerini karşılamayan üreticilerin büyük ve küçükbaş hayvancılığından çekildiğini dile getiren Bandırma Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Şerafettin Çıkar, bununda ülkedeki hayvan popülasyonunun azalmasına dolayısıyla fiyatların yükselmesine neden olduğunu söyledi. Dana karkas et fiyatlarına 5 lira zam gelmesine rağmen ilçedeki kasapların fedakarlık yaparak kıymaya 2 lira zam yaptığını dile getiren Çıkar, girdi maliyetlerinin artmasına rağmen ilçedeki kasaplar olarak 2 yıldan bu yana zam yapmadıklarının da altını çizdi.
Çarenin canlı besilik hayvan ithali ve küçük aile şirketlerinin sayısının arttırılmasından geçtiğini dile getiren Çıkar ?Bugüne kadar et ithalatı yapıldı. Canlı besilik hayvan ithalatı yapılmış olsaydı. Hem ülkedeki hayvan varlığının sayısı artacak,buna bağlı olarak ta karkas et fiyatları artmayacaktı.? dedi.
Çıkar, hayvancılığın eski günlerine dönebilmesi için canlı besilik hayvan ithalatı ve 100-150 büyük baş hayvanın beslendiği küçük aile işletmelerinin desteklenmesi gerektiğini sözlerine ekledi. Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Bandırma karkas zamlandı
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli