Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Bandırma´da Karma resim sergisi

Bandırma´da Karma resim sergisi

?8 Mart Dünya Kadınlar Günü?nde sanat buluşması

?8 Mart Dünya Kadınlar Günü? kapsamında, Bandırma´da da karma resim sergisi açıldı.
Bandırma Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi´nde, Bandırma Belediyesi, Eğitim-İş Bandırma Temsilciliği, Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Bandırma Şubesi, görsel sanatlar öğretmenleri işbirliğiyle gerçekleşen serginin açılışına kalabalık bir topluluk katıldı.
Açılıştan önce ilk konuşmayı ADD Gençlik Kolları Başkanı Sevgi Birgül yaptı. Ardından düşüncelerini açıklayan Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, 1923 yılında kurulan Atatürk Cumhuriyeti´nde kadınlara tanınan hakların sürekli gerilediğine dikkati çekerek, ?Ancak ülkemizde son yıllarda kadın hakları sürekli geriye gidiyor. Kadınlarımızın hiçbir ayırıma tabi tutulmamasını, ezilmemesini, cinayetlere uğramamasını istiyoruz? dedi.
Kaymakam Günhan Yazar da konuşmasında, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü´nü kutlarken, ?Ancak kadınlarımızı yılda sadece bir gün değil, her gün başımızın tacı yapmalıyız. Kadın hakları karnesi yalnız ülkemizde değil, birçok Avrupa ülkesinde de kötü durumda? diye konuştu.
Ardından, sergiyi düzenleyen kurumların başkanlarına ve sergide eserleri bulunanlara plaketleri Kaymakam Yazar ve Belediye Başkanı Mirza tarafından verildi.
Kesilen kurdelanın ardından sergi açıldı.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Bandırma Karma resim sergisi
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli