Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Bandırma´da koronadan ölenler için ayrı mezarlık yok

Bandırma´da koronadan ölenler için ayrı mezarlık yok

Bandırma´da korona virüs salgını nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşların gömüleceği özel bir mezarlık yok.

Bandırma´da korona virüs salgını nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşların gömüleceği özel bir mezarlık yok.
Bandırma´da korona virüs salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin gömüleceği ayrı bir mezarlığın olmaması ilçe sakinlerini tedirgin ediyor.
Korona virüs hastalığından kurtarılamayıp hayatını kaybeden vatandaşların Bandırma´da gömüleceği ayrı bir mezarlık yeri olup olmadığı konusuna açıklık getiren Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, Bandırma´da korona virüs nedeniyle veya farklı bir nedenle ölen vatandaşlar arasında bir fark olmadığına dikkat çekti.
Başkan Tosun, ?Normal bir ölüm haberi aldığımızda, bizim sistemimize düşüyor. Doktor raporu çıktıktan sonra, nüfus kaydından düşümü yapıldığı anda, ortak kullandığımız sistemden hemen haberimiz oluyor ve hızlı bir şekilde, ekiplerimiz tam teçhizatlı bir halde evden ya da hastaneden cenazeyi alıp, gasilhane, kefenleme işlemlerini gerçekleştiriyor. Sosyal mesafeye dikkat ederek, 5-10 kişilik cemaat ile namazı kıldırıp hızlı bir şekilde defin işlemlerini gerçekleştiriyoruz.? dedi.
Vefat eden kişinin şehir mezarlığında kendi aile kabristanlığı varsa, oraya defnedildiğini belirten Başkan Tosun ?Ailelerin talep etmesi durumunda kırsal mahallerdeki mezarlıklarda defin işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Bandırma´da korona mezarlığı diye bir mezarlığımız yok. Korona virüs nedeniyle ölen vatandaşlarımız mezar yerleri yoksa hızlı davranabilmek ve riski minimize edebilmek için şehir mezarlığına defnediyoruz.? diyerek sözlerine ekledi.
Bandırma İlkhaber



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı