Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Bandırma´da Kültür Merkezi bilmecesi!

Bandırma´da Kültür Merkezi bilmecesi!

Bandırma´da temeli 2001 yılında atılan Kültür Merkezi´nin yapımının bir türlü başlayamaması Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Dr. Selim Panç´ın konuyu gündeme getirmesine neden oldu.

Bandırma´da temeli 2001 yılında atılan Kültür Merkezi´nin yapımının bir türlü başlayamaması Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Dr. Selim Panç´ın konuyu gündeme getirmesine neden oldu.
Yapımı yılan hikayesine dönen Bandırma Kültür Merkezi´nin geleceği hakkında endişe yaşayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Doktor Panç, konuyu Balıkesir İl Kültür Müdürü Mustafa Çaltı´yı ziyaret ederek bilgilendirdiğini söyledi.
Çaltı´nın gerekli çabayı göstermesine karşın projenin Kültür ve Turizm Bakanı´nın onayının beklendiğinin kendisine aktarıldığını belirten Dr. Panç, 1999-2004 dönemi Bandırma Belediye Başkanı Halil Ünlü tarafından Bandırma Paşakent Mahallesi´nde temelinin 2001 yılında atıldığını hatırlattı.
7.800 m2´lik arsa üzerine temeli atılan kültür merkezinin ilgili firmaların anlaşmazlıkları sonucunda bir türlü faaliyete geçirilemediğinden yakınan Dr. Panç, kültür merkezi için 2018 yılı dönemin AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı´nın çabaları ile yeni bir proje daha çizildiğini ifade etti.
Projeye göre 352 kişilik çok amaçlı salon, 128 kişilik küçük salon, okuma, sergi, müzik vb etkinlik salonları, kafeteryadan oluşan 2500 m2´lik inşaat zemini ve 6100 m2 kullanım alanına sahip kültür merkezinin ihale edilerek yüklenici firma ile sözleşmesi yapılmasına rağmen inşaat onayının Kültür ve Turizm Bakanının imzasının beklendiğini kaydeden Dr. Panç, Cumhurbaşkanlığı´nca tasarruf tedbirleri gerekçe gösterilerek inşaata başlanmadığını öne sürdü.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy´a seslenen Dr. Panç, açıklamasın şöyle sürdürdü: ?Sosyal, kültürel ve üniversitesi ile gelişmiş bir kent olan Bandırma´nın bu kültür merkezine acilen ihtiyacı vardır. Bunun hayata geçmesi için derhal gerekli talimatları veriniz. Bandırma kamuoyu konuyu yakından takip etmektedir. Bandırma ve çevre ilçeler içinde çok önemli olan bu projenin bir an önce hayata geçirilmesi gerekmektedir. Bende Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olarak konuyu takip ederek ve ilgili kişi ve kurumlarla görüşmeye devam edeceğim.?
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli