Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Bandırma´da Mevlid-i Nebi Haftası kutlamaları başladı

Bandırma´da Mevlid-i Nebi Haftası kutlamaları başladı

Bandırma ilçesinde Mevlid-i Nebi Haftası nedeniyle kutlamalar başladı.

Bandırma ilçesinde Mevlid-i Nebi Haftası nedeniyle kutlamalar başladı.
Bandırma İlçe Müftüsü Hamdi Gevher, hafta boyunca kutlamalarla ilgili basın mensuplarını Etibor Misafirhanesinde verilen kahvaltı ile bilgilendirdi.
Müftü Gevher, ?Sevgili Peygamberimizin (S.A.S) Dünya´ ya teşrif yılı olan bugünü Mevlid-i Nebi Haftası olarak kutlayacağız. Hafta içersinde yapacağımız etkinliklerle, sevgili Peygamberimizi tanıtmaya, anlatmaya, onun gibi yaşamaları için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu sene konu olarak peygamberimiz ve aile temasına ağırlık vereceğiz.? dedi.
Gevher, ayrıca göreve başladığı Ağustos 2018 ayından bu zamana kadar geçen sürede müftülük çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Bandırma´da 90 caminin hizmet verdiğini hatırlatan Gevher, yetişkinlere ve 4-6 yaş grubuna yönelik kurslarda 230 öğrencileri bulunduğunu, 51 öğreticinin görev yaptığını belirterek şunları aktardı: ?Bandırma´da yapılması gereken ikisinin ruhsatı alınmış, 3 tane cami inşaatımız var. Camilerimizi kısa sürede yaparak faaliyete geçireceğiz. Bilindiği gibi camilerimizden biri 17 Eylül Üniversitesi bünyesinde bulunuyor. Oradaki, o vadideki insanlara cevap verecek.?
150 bin nüfusa yeterli camimiz yok diyen müftü Gevher, cami yaparken de birbirlerine yakın değil, birbirlerine gerekli mesafe içersinde yapılmasını arzu ediyoruz? ifadelerini kullandı.
Hafta boyunca yapılan etkinlikler dışında, kamu kurum ve kuruluşlar ziyaret edilecek, esnafa gül, vatandaşlara ve öğrencilere kitap ve dergi verilecek.
Haber: Ahmet Pesen



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli