Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Bandırma´da okul sporu ödül töreni

Bandırma´da okul sporu ödül töreni

Törene Erdekli yöneticiler de katıldı

Okul Sporları Balıkesir İl Tertip Komitesi tarafından ortaokul ve liseler arasında düzenlenen okul sporları karşılaşmaları, Marmara Grubu´nun ödül töreni yapıldı. Karşılaşmalarda başarıya ulaşan okullar kupayla ödüllendirildi.
Bandırma BANVİT Kara Ali Acar Spor Salonu´nda gerçekleşen ödül törenine Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Manyas Kaymakamı Muhammed Kaya, Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz, Marmara Milli Eğitim Müdürü Orhan Yavuz, Bandırma Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hüseyin Elüstü, Erdek Gençlik ve Spor Hizmetleri İlçe Müdürü Salman Koçu, Gönen Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hüseyin Demirtaş, Manyas Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Kudret Ege, Marmara Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Namık Yücel ve Banvit Basketbol Kulübü Başkanı Özkan Kılıç da katıldı.
Törende ilk konuşmayı yapan Bandırma Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hüseyin Elüstü, Balıkesir ilindeki okul sporlarının merkez, körfez ve Marmara grupları olarak üç merkezde yapıldığına dikkati çekerek, Marmara grubunda kasım ayından bu yana süren okul sporlarına 161 takım ve 113 bireysel sporcunun katıldığını vurguladı. Elüstü, karşılaşmalarda 3674 kız, 4682 erkek olmak üzere 8469 sporcunun mücadele ettiğini belirtirken, ?Okul sporlarımızda 273 maç oynanmış, 1365 hakem ve 25 personel görev almıştır? dedi.
Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, bu yıl en az 50 bin çocuğa spor yaptırma hedefiyle yola çıktıklarını belirterek şunları söyledi:
?Bu yıl hedefimize çok yaklaşarak 47 bin çocuğumuza spor yaptırdık. Ülkemizdeki ortaokul ve lise öğrencilerinin sayısının 187 bin olduğunu düşünürseniz, 47 bin öğrencinin, Türkiye standartları üzerinde bulunduğu anlaşılır. 47 bin öğrenci, her 4 çocuğumuzdan birinin spor karşılaşmalarına katılması anlamına gelir. Bu ortalamayı daha da yükseltmek istiyoruz. Gelecek yıl, spor karşılaşmalarında başarıya ulaşan öğrencileri bireysel olarak da ödüllendirmeyi planlıyoruz.?
Manyas Kaymakamı Muhammed Kaya, şiddet içermemesi koşuluyla sporun her çeşidini desteklediklerini belirtti.
Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar ise Balıkesir Vakisinin önderliğinde tüm sporcuları desteklediklerine işaret ederek, ?Bandırma, Balıkesir ve Türkiye´de sporun en iyi yere gelmesi için çaba harcıyoruz. Sayın valimizin, ?Sporda yetenek, 10´la gelecek´ projesi kapsamında, Bandırma´da, hiç spor yapma imkanı bulamayan, hiçbir spor kulübünün parçası olamayan 4 binin üzerinde genci sporla buluşturduk. Balıkesir´de, bu kapsamda sporla buluşturulan genç sayısı 30 bini buluyor. Bu arada Bandırma´ya yeni spor alanları kazandırdık. Amacımız, Bandırma ve Balıkesir´de daha çok gencin spor yapmasının yolunu açmak ve valimizin önderliğindeki ?Sporda yetenek 10´la gelecek´ projesine daha çok destek sunmaktır.?
Bandırma Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından ödül töreni gerçekleşti. Ödüller, üst düzey protokol tarafından verildi. Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli