Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bandırmada organ nakli

Bandırmada organ nakli

Beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın iki böbrek ve karaciğeri üç hastaya nakledilecek

Bandırma Devlet Hastanesi´nde Çarşamba günü beyin ölümü gerçekleşen 69 yaşındaki erkeğin organlarından iki böbreği ve karaciğeri alınarak Bursa´ya götürüldü.
Üç hastaya hayat verecek olan organlar ile ilgili basın mensuplarına açıklamada bulunan Bandırma Devlet Hastanesi Başhekim yardımcısı Dr. Ersin Atıcı, ?´8 gün önce beyin iç kanaması nedeniyle yoğun bakım ünitemizde tedavi altına alınan Ahmet K.nın beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine organ nakil işlemleri başlatıldı. Ailesinin organ bağışı onayı vermesinin ardından, hastanın karaciğeri ve her iki böbreği Gaziantep ve Bursa´da bekleyen hastalara umut olacak´´ dedi.
Atıcı, hastanede bu yılın ilk donörü olduğunu belirterek? 2016 yılında 12 donör ile Türkiye genelinde organ bağışı konusunda 2´inci olmuştuk.2017 yılının ilk donörünü bu akşam yapılan ameliyatla gerçekleştirmiş olduk. Unutmayalım ki her bağış yeni bir hayattır´´ifadesini kullandı.
Bursa Acıbadem Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Dr. Salih Gülten ve ekibi tarafından alınacak olan organlardan böbreğin biri Gaziantep ve diğeri Bursa´da 2 hastaya Karaciğer ise yine Bursa´da bir hastaya olmak üzere toplam üç hastaya nakledilecek.

Haber : Ahmet Pesen



Anahtar Kelimeler: Bandırmada organ nakli
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli