Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Bandırma´da panel

Bandırma´da panel

?Ekonomik krizde işsizlik ve sendikal mücadele? anlatıldı

Bandırma´da ?Ekonomik krizde işsizlik ve sendikal mücadele? konulu panel yapıldı.
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu tarafından, Santral Kültür Merkezi´nde, Petrol-İş Sendikası´nın önceki başkanı İsmail Kayan´ın moderatörlüğünde gerçekleşen panele konuşmacı olarak Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Öğretim Görevlisi Yıldırım Koç katıldı.
Moderatör İsmail Kayan, konuşmacılara söz vermeden önce yaptığı açıklamada, ?Emek, en yüce değerdir. Ancak bir özeleştiri yapmak gerekirse Türk işçisi, nedense haklarına yönelik saldırılar karşısında bıçak kemiğe dayanmadan harekete geçmiyor. Kendimize çeki düzen vermeliyiz. Bizim hakkımızı bizden başka kimse alamaz. Sendikal mücadelede, bu konudaki mücadele önderlerini örnek almalıyız? dedi.
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, ?sendikal mücadele? konusunda düşüncelerini açıklarken, ?Konfederasyonumuzun olmazsa olmazlarının başında vatan, emek, cumhuriyet, ülke bütünlüğü ve Atatürk ilkeleri gelmektedir. Ülkemizde sendikal mücadelenin önderleri genelde eğitimciler olmuştur? diye konuştu.
Ardından ODTÜ Öğretim Görevlisi Yıldırım Koç, ?ekonomik krizde işsizlik? konusunu anlattı.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Bandırma panel
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli