Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Bandırma´da polis günü kutlandı

Bandırma´da polis günü kutlandı

Türk Polis Teşkilatı´nın kuruluşunun 172. yıldönümü tüm ülkede olduğu gibi Bandırma´da da törenlerle kutlandı.

Türk Polis Teşkilatı´nın kuruluşunun 172. yıldönümü tüm ülkede olduğu gibi Bandırma´da da törenlerle kutlandı.
İlk tören, cumhuriyet alanında gerçekleşti. Buradaki törende İlçe Emniyet Müdürü Ali Haydar Kılıç ve Türkiye Polis Emeklileri Derneği Bandırma Şube Başkanı Selahattin Eren tarafından Atatürk alanına çelenk sunuldu. Ardından, polis lokaline geçildi. Burada çeşitli ikramlarda bulunulup, çocuklara armağanlar verildi. Burada günün anlam ve önemini dile getiren konuşmayı yapan İlçe Emniyet Müdürü Ali Haydar Kılıç, şunları söyledi:
?Demokratik hukuk devletinin ve cumhuriyetin teminatı olan Türk Polis Teşkilatı´nın 172. kuruluş yıldönümünü bugün sizlerle kutlamaktan büyük bir gurur ve mutluluk duyuyoruz.
Türk Polis Teşkilatı, kurulduğu 1845 yılından beri, kendisine tevdi edilen vazifeyi mukaddes bir emanet bilerek, ülkemizin dirliği birliği, vatandaşlarımızın huzur ve esenliği için güvenlik hizmeti veren; onurlu mazisini, bu uğurda nasip olan şehitlik ve gazilik rütbeleriyle taçlandıran, sonsuza kadar milletinin ve devletinin hizmetinde olacak köklü bir kurumdur.
Bizler, şehadete koşar adım yürüyerek can veren, can verirken diz çökmeyen, kudretini milletinden ve maneviyatından alıp, vatan sağ olsun diyerek toprağa düşenimizi, vatan sağ olsun diyerek toprağa veren bir büyük aileyiz.
Bu vesile ile iki asra yaklaşan tarihimizi şehadetleri ve gazilikleriyle onurlandıran mensuplarımızı ve onların aziz hatıralarını saygı ve minnetle, ebediyete intikal eden meslektaşlarımızı rahmetle anıyor, emanetlerinin bekçisi olduğumuzu ifade ederek muhterem ailelerine hürmetlerimizi sunuyoruz.
Teşkilatımızın kurulusunun 172. yıldönümünde aramızda bulunmanız nedeniyle tekrar şükranlarımı saygılarımı arz ederim.?
Daha sonra söz verilen Kaymakam Günhan Yazar, şöyle konuştu:?Polis Teşkilatı´mızın kuruluşunun 172. yıldönümünü kutluyoruz. Kahramanca, fedakarca görev yapan polisimizin, toplumumuzda müstesna yeri var. Polis şehitlerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şifalar, hâlen çalışan polislerimize başarılı görevler diliyoruz. Tüm kamu görevlilerimiz çok iyi çalışıyor ama polislerimizin, en az onlardan 1,5 kat daha fazla çalıştığı da bir gerçek. 15 Temmuz darbe girişimi döneminde polisimizin içinden çıkan hainler de temizlendi. Müdürümüzün şahsında tüm Bandırma polisini kutluyor, başarılı hizmetlerinin süreceğine inanıyorum.?
Konuşmaların ardından, ?Polis ve Çocuk? temalı resim yarışmasında derece alan öğrencilerin ödülleri AKP Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, Kaymakam Günhan Yazar, Belediye Başkanı Dursun Mirza ve İlçe Emniyet Müdürü Ali Haydar Kılıç tarafından verildi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false