Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bandırma´da Şaban Yılmaz baş pehlivan

Bandırma´da Şaban Yılmaz baş pehlivan

Bandırma Belediyesi´nin düzenlediği ?2. Yağlı Pehlivan Güreşleri?nde başpehlivanlığı Samsun Ladikli Şaban Yılmaz kazandı.

Bandırma Belediyesi´nin düzenlediği ?2. Yağlı Pehlivan Güreşleri?nde başpehlivanlığı Samsun Ladikli Şaban Yılmaz kazandı. Yılmaz, Bandırma Örnek Sanayi Sitesi içindeki Bandırmaspor´un antrenman tesisleri sahasında gerçekleşen güreşlerin finalinde, yine Samsun Ladikli Serhat Gökmen´i, puanla yenerek başpehlivan oldu. Çok çekişmeli geçen final güreşinin normal süresinde her iki güreşçi de yenişemeyince puanlamaya geçti. Bu sürede de güreşçiler, puan almayı başaramayınca bu kez ilk puanı alacak güreşçinin başpehlivan olacağı dakikalar başladı. Bu mücadelede puan alan Şaban Yılmaz, başpehlivan oldu. Güreşlerde ikinciliği Serhat Gökmen, üçüncülükleri ise Karamürselli Güngör Ekin ve Samsun Ladikli Fatih Atlı elde etti.

Güreşlerde dereceye girenlere ödüllerini CHP Balıkesir Milletvekilleri Ahmet Akın ve Namık Havutça, Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel ve Bandırma Belediye Başkanlı Dursun Mirza verdi.

2017 güreş ağalığını 85 bin liraya Orhan Narin´in aldığı yağlı güreşlerde konuşan Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, şunları söyledi:

?Bandırma, Kurtuluş Savaşı´nın başlangıcında var olan bir kent. Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Atatürk, Samsun´a Bandırma Vapuru ile çıktı. Bandırma, aynı zamanda düşmanın denize döküldüğü, Erdek ve Edincik´ten kovulduğu son kurşunun atıldığı yerdir. Yıllar sonra Bandırma´da yağlı güreşleri biz başlattık. Geçen yıl, yağlı güreşleri yeniden başlattık. Bu yıl ikincisini düzenliyoruz. Görüyoruz ki, güreşçilerimiz çok iyi mücadele ediyorlar. Mücadele etmeden başarı kazanılmaz. Bu güreşleri geleneksel duruma getireceğiz. Bandırma, üç kuşak Kırkpınar başpehlivanı yetiştiren bir kent. Atatürk´ün başpehlivanı Kara Ali Acar, onun oğlu Hasan Acar ve Hasan Acar´ın oğlu Sabri Acar´ın anıtlarını geçtiğimiz aylarda sahil bandına dikerek onları taçlandırdık.?

13 boyda yapılan güreşlere toplam 213 güreşçi katılırken, başpehlivanlık güreşlerinde 32 pehlivan mücadele etti.

Haber : Önder BALIKÇI



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli