Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Bandırma´da tarihi yapılar çöküyor

Bandırma´da tarihi yapılar çöküyor

Bandırma İlçesi´nde sayıları çok az kalan tarihi yapılar ilgisizlikten yok olmakla karşı karşıya.

Bandırma İlçesi´nde sayıları çok az kalan tarihi yapılar ilgisizlikten yok olmakla karşı karşıya.
Bandırma İlçesi Hacıyusuf Mahallesi´nde bulunan ve yapım tarihi 1937 olan Kütüphane arkasındaki Liman Sokak´taki 2 katlı evin bakımsızlıktan çatısı çökerken Yalı Sokak´taki 2 katlı evin de üst katı çöktü.
Kaderine terk edildikten sonra her geçen gün biraz daha yok olmaya yüz tutan 2 tarihi ve tescilli evin bakımı yapılarak kurtarılması istenirken, özellikle Yalı Sokak´taki tescilli tarihi evin çöken üst katı sokaktan geçenler için tehlikeli olmaya başladığını söyleyen vatandaşlar, yetkililerin bölgede acil önlem almasını istedi.
Bandırma İlçesi´nde giderek eriyen ve yok olmayla karşı karşıya kalan tarihi yapılar kaderiyle tek başına bırakılırken, Edremit İlçesi´nde ise Atatürk´ün kaldığı tarihi konakta Edremit Belediyesi tarafından tadilat çalışmalarının başlatılması ise Edremit halkınca takdirle karşılanıyor.
Bandırma İlçesi´nde ise tarihi yapıların kaderiyle baş başa bırakılması sorumsuzluğu yaşanırken, ilçeye bağlı Edincik Mahallesi´nde (eski belde) bazı tarihi yapılar yenilenerek yok olmaktan kurtarıldı.
İlçede sayıları çok aza inen tarihi yapıların kurtarılmasını isteyen Bandırma´lılar, ?Bandırma Belediyesi eski elektrik santralını restore ettirdi. Tarihi PTT binası restore edilerek karakol olarak kullanılmaya başlandı. Gar Oteli talan edilmekten kurtarıldı. TCDD Genel Müdürlüğü ise tarihi tren istasyonlarını yenilenmelerini yaparak talan edilmekten kurtardı. Onun için yıkılıp yok olmadan diğer tarihi yapılara da el atılmasını talep ediyoruz.? açıklamasında bulundular.
Haber: Erdem Özcan



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli