Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Bandırma´da toplu iş sözleşmesi mutlu sonla bitti

Bandırma´da toplu iş sözleşmesi mutlu sonla bitti

Bandırma Belediyesi ile DİSK Genel-İş Sendikası arasında bir süredir devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varıldı.

Bandırma Belediyesi ile DİSK Genel-İş Sendikası arasında bir süredir devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varıldı.
Bandırma Belediyesi ile Genel-İş Sendikası arasında Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun ve DSİK Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan´ın katılımı ile toplu iş sözleşmesi imzalandı.
Bandırma Belediye Meclis Salonu´nda düzenlenen imza töreni öncesi konuşan Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, zorlu bir süreçten geçilmesine rağmen emekçilerin yanında olmayı sürdüreceklerini söyledi.
KHK´lı 431 personel ile 80 kadrolu işçinin sözleşmelerinin imzalanacağını belirten Başkan Tosun, ?Başkan olduğum günden bugüne işçi sevdalısı çalışan sevdalısı olduğum için sizlere belediye imkanlarımızın en üstünde ücretler vermeye gayret gösteriyoruz. Kısıtlı bütçelerle zor şartlarla mücadele ediyoruz. Pandemi döneminin başlangıcında İller Bankası gelirleriniz artacak demelerine rağmen gelirlerimiz % 60 azaldı. Ancak hiçbir şekilde sızlanmadık veremeyiz demedik. Her zaman hem çalışanlarımıza hem de Bandırmamıza en iyi şartları sağlamak için çalışmalarımızı sürdürdük. Arkadaşlarımızın arasında ciddi gelir adaletsizliği olduğunu biliyorduk. Bu sözleşme en azından bir nebze olsun başlangıç yapıp taban ücretlerini belli bir noktaya getirdik. Ben bütün çalışan işçi emekçi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çok özverili ve iyi çalışıyorlar. Onların çalışması bizim sahadaki performansımızı arttırıyor. Bizler sizleri ne kadar iyi motive edersek sizlerin yanında olur destek olursak sizlerde işlerinizi o kadar iyi yapacağınıza inanıyorum hayırlı olsun.? dedi.
DİSK Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan ise yaptığı konuşmada, toplu iş sözleşmesinin hayırlı olmasını diledi.
Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun ve Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, toplu iş sözleşmesini imzaladı.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli