Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Bandırma´da ?Türkçe Yaz Okulu? Öğrencilerine Gala Yemeği

Bandırma´da ?Türkçe Yaz Okulu? Öğrencilerine Gala Yemeği

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi´nde düzenlenen ´Türkçe Yaz Okulu´na katılan 20 farklı ülkeden 20 öğrenci, gala yemeğinde bir araya geldi.

Yunus Emre Enstitüsü ile işbirliğinde, 16 Temmuz-12 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen ´2018 Türkçe Yaz Okulu´na 20 ülkeden 20 öğrenci katıldı. Öğrenciler için bir restoranda gala yemeği düzenlendi. Gecede, üniversitenin halk oyunları ekibi gösteri sundu. Yabancı öğrenciler, halk oyunları gösterisine eşlik etti, ´Türkçe her yerde´ sloganları atıldı.
Uluslararası İlişkiler mezunu olan ve yüksek lisans eğitimine devam eden Pakistanlı Shamsa Khalil (23), Pakistan´ın Türkiye´yi yakından takip ettiğini belirterek, iki ülke arasında geçmişten gelen dostluk ve kardeşliğe dikkat çekti. Khalil, şöyle konuştu:
?Benim yaşadığım şehir Kaşmir´de insanların Türkiye´ye yoğun ilgisi var. Türkiye´yi çok seviyoruz. Türk dizilerini ve programlarını takip ediyoruz. Türkiye - Pakistan kardeşliği geçmişten geldiği gibi ileriki yıllara da taşınacaktır. Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın seçimleri kazanması bizim ülkemizde de sevinç ve mutlulukla karşılandı. Çoğu mazlum ülkenin olduğu gibi Erdoğan´ı, dilimiz ve temsilcimiz olarak görüyoruz."
Birleşik Arap Emirlikleri´nden gelen Yaman Hukan da Tük misafirperverliğinden övgüyle söz ederek, ?Türk insanlarına ve Türkiye´ye bize bu fırsatı verdikleri için teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Gecenin sonunda öğrenciler, Onyedi Eylül Üniversitesi flamasına öğrendikleri Türkçe ile hatıra yazısı yazdı, fotoğraf çektirdi.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false