Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Bandırma´da yeşil alanlar totemlerle dolduruluyor

Bandırma İlçesi´nde yeşil alanların içine konulan ve sayıları her geçen gün giderek çoğalan reklam panoları görüntü kirliliğine neden oluyor.

Bandırma İlçesi´nde yeşil alanların içine konulan ve sayıları her geçen gün giderek çoğalan reklam panoları görüntü kirliliğine neden oluyor.
Cumhuriyet Meydanı cami tarafındaki yeşil alanda bulunan bir reklam panosunun hemen yakınına bir tane de güvenlik kameralarının bulunduğu bir beton direğin dikilmesi için başlatılan temel çalışmaları bitti.
Aynı yerin hemen yakınında bulunan direkte güvenlik kameralarının bulunmasına rağmen ikinci bir beton direğin tam da çiçeklik alana dikilmesinin yerinde olmadığını dile getiren vatandaşlar, yeşil alanlara totem veya direk dikileceğine ağaç dikilmesi tavsiyesinde bulundu.
Tarihi bir yapı olan nikâh dairesi yanına 3-5 yıl önce yapılan çok büyük boyuttaki ışıklı reklam panosu tarihi yapının siluetini gölgelediği gibi, tam karşı istikametten gelen araç sürücülerininde dikkatinin dağılmasına neden oluyor.
Özellikle yeşil alanlar içine konulan panoların çoğu reklam alınamadığı için boş olarak duruyor. İDO terminal önünde bulunan 4 totem ile Cumhuriyet Meydanı´ndaki Büyükşehir Belediyesi´nin büyük boy ışıklı totem de görüntü kirliliği yaratırken, balıkhane girişindeki ?Bandırma Su Ürünleri Hali? yazısının bulunduğu dev boyuttaki totemin de kaldırılması isteniyor.
Aynı yazının bulunduğu bir tabelanın balıkhane girişinde zaten var olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, bu dev toteme ne gerek vardı? diye soruyor. Yeşil alanlara totem gibi reklam panoları konulacağına çiçek ve fidan ekilmesi tavsiye ediliyor.
Haber: Erdem Özcan



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli