Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Bandırma´da yüzme kurslarına ilgi

Bandırma´da yüzme kurslarına ilgi

Halk oyunları kursu da dördüncü yılına giriyor

Bandırma Belediyesi Gençlik ve Spor Merkezi´nin organize ettiği yüzme kurslarına yoğun ilgi gösteriliyor. Sorumluluklarını Tolga Pelin, Buğra Fırat ve Enes Levent Kurt´un yürüttüğü merkezde 1. dönem yüzme kurslarına, 7-14 yaş grubunda 400 çocuk katılıyor. Kurslar hakkında bilgi veren Tolga Pelin, şunları söyledi:
?400 çocuğumuzun katıldığı birinci dönem kurslarımız, haftanın iki günü, 1´er saatten olmak üzere bir ay sürecek. 1.30 derinliğindeki portatif havuzlarımızda, ?Temel Yüzme Eğitimi´ kapsamında gerçekleştirdiğimiz kurslarımızın öğretmenliğini beden eğitimi öğretmenleri Nur Koyuncu ve Oğuzhan Alpat yapıyor. Havuzlarımız son derece hijyen. İki kum filtre sistemimiz var. Periyodik olarak Ph ve klor ölçümleri yapılıyor. İkinci dönem yüzme kurslarımıza yine 400 çocuğumuz katılacak. Ancak bu kursa ayrıca otistik ve gelişim geriliği gösteren 10 çocuğumuzu daha alacağız.?
Bandırma Belediyesi Gençlik ve Spor Merkezi yeri olarak kullanılan eski belediye binasının restorasyon çalışmaları da sürüyor. Bu binada ayrıca Enes Levent Kurt ve Buğra Fırat´ın gözetiminde halk oyunları çalışmaları gerçekleştiriliyor. Kurt ve Fırat, halk oyunları çalışmalarının ilk yılında 70, ikinci yılında 250 ve üçüncü yılında 350 kişiyle birlikte olduklarını, Ekim ayında başlayacak dördüncü ve yeni dönemde 450 kişinin kaydolmasını beklediklerini belirttiler.
Eski belediye salonunun restorasyonunu tamamlanmasının ardından burada satranç, fotoğraf-ses kayıt stüdyosu, karikatürlü ev de faaliyete geçecek.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli