Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Bandırma’da 50 yıllık firma Roma Dondurma

Bandırma’da 50 yıllık firma Roma Dondurma

Bandırma’da dondurma denilince akıllara öncelikle “Roma Dondurma” geliyor. 50 yıllık geçmişi bulunan işletmenin sahibi Yılmaz Atik, 2023 yılı dondurma sezonunun tüm dondurmacılar için kazançlı geçtiğine işaret ederek şu değerlendi

Bandırma’da dondurma denilince akıllara öncelikle “Roma Dondurma” geliyor. 50 yıllık geçmişi bulunan işletmenin sahibi Yılmaz Atik, 2023 yılı dondurma sezonunun tüm dondurmacılar için kazançlı geçtiğine işaret ederek şu değerlendirmede bulundu:
“2023 yılı sezonu, dondurma sektörü için çok verimli geçti. Bunun baş etkeni, başta karpuz olmak üzere tüm meyvelerin pahalı olmasıydı. Halk, meyve pahalı olduğu için dondurmaya yönelirken, çok sıcak havalar da satışlarımızı artırdı. Kapalı satılan dondurmalara göre daha ucuza dondurma sattık ve kazancımız da iyi oldu.”
İKİ DEDEDEN DONDURMACI
“Roma Dondurma”, merkezi ve üretimi 17 Eylül Mahallesi, Kurtuluş Caddesi Bandırma Kapalı Pazar Yeri ve Yaşam Merkezi yanında, No:110/19’da olmak üzere Bandırma’nın toplam 7 noktasında vatandaşlara dondurma satıyor. Dondurmada “marka” konumunda bulunan “Roma Dondurma”nın bir şubesi de Ayvalık’ın “Sarımsaklı” bölgesinde, 27 yıldır hizmet sunuyor.
“Roma Dondurma”nın sahibi Yılmaz Atik, mesleğin kendisine baba dedesi ve anne dedesinden kalma olduğunu belirterek, şunları söyledi:
“Baba dedem Kasım Atik ve anne dedem Mülayim Alkoç da dondurmacıydı. Babam Hasan Atik de dondurmacılık yapıyordu. Onlardan el alarak bu işi seçtim. Eşim Arzu Hanım ile birlikte çok temiz ortamda, hiçbir katkı maddesi olmadan, organik dondurma üretiyoruz.”
1966 yılında, Bandırma’da doğan Yılmaz Atik, iş yerine zaman zaman torunu, 8 yaşındaki Mehmet Efe Çoban’ın da gelerek, “dondurma yapımının sırları”nı öğrendiğine ve kendilerine destek verdiğine işaret ederek, “Tabii ki torunum öncelikle okuyacak. Daha sonra isterse ona da dondurma için el verebilirim” dedi.
ÖNDER BALIKÇIa



Semra Öztürk
6.09.2023 09:14:40
Bandırmanın başka yerlerindeki varmı acaba?mesela daha merkezi çarşı içi gibi

Anahtar Kelimeler: Bandırma’ yıllık firma Dondurma
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı