Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Bandırma’da 8544 lisanslı sporcu var

Bandırma’da 8544 lisanslı sporcu var

Bandırma’da, 8544 lisanslı sporcu ve lisanslı kartı bulunuyor.

Bandırma’da, 8544 lisanslı sporcu ve lisanslı kartı bulunuyor.
Bandırma Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Hüseyin Elüstü, halen Bandırma’da, Bandırmaspor Kulübü dahil 32 kulüpten 12’sinin aktif olarak liglerde yer aldığını belirterek, şu bilgileri verdi:
“Bu kulüplerimizin çatısı altında yer alan 8544 sporcumuzun 4218’i kız, 4326’sı ise erkek. Müdürlüğümüzün koordinasyonunda atletizm, modern pentatlon, güreş, jimnastik, judo, eskrim, yüzme, okçuluk, taekwondo, karate ve badminton branşlarında spor yapılıyor. Lisanslı sporcu sayısı açısından, Balıkesir’in merkez ilçesi dahil, ilde en çok lisanslı sporcu sayısına sahip ilçe Bandırma’dır. Atletizm sporumuzun başında, eski milli atletlerden olup, bazı illerimizde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevinde bulunan Mehmet Yıldırım hocamız var. Bu hocamızın yanında ise Uğur Baş ve Onur Baş yardımcı olarak görev yapıyor. Yine Bandırma’mızın yetiştirdiği eski, başarılı atletlerden İzzettin Çalışır da, Balıkesir Pentatlon İl Temsilcisi olarak bizlere büyük destek veriyor.”
1971 yılında Bandırma’da doğup, ilkokul, ortaokul ve liseyi bu ilçede tamamladıktan sonra İstanbul Marmara Üniversitesi Spor Akademisi’ni bitiren, 2013 yılından beri de Bandırma Gençlik Hizmetleri İlçe Spor Müdürlüğü görevini yürüten Elüstü, şunları söyledi:
“Geçtiğimiz günlerde Bandırma 17 Eylül Stadı’nın onarımı yapıldı. Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz, stadın çatılarını, tribün ve protokol koltuklarını değiştirdi. Canlı maç yayınları için yeni yer yaptı. Foto muhabirlerinin içeri girip çalışabilecekleri salon yapılıp sahanın çim bordürleri değiştirildi. Stada, 3 milyon lira harcamayla sentetik koşu pisti yapıldı. Bandırma Belediye Başkanımız Tolga Tosun’un talimatıyla koruma demirleri dahil stadımız tamamen boyandı. Ses sistemi, stadın su pompaları yenilendi, basın toplantılarının gerçekleştiği oda yeniden düzenlendi.”
Bandırma 17 Eylül Stadı’nın arkasında bulunan futbol sahasının da sentetik çimle kaplandığını belirten Elüstü, “Bu sahamızın her iki yanına, 100’er kişilik, toplam 200 seyirci kapasiteli tribünler yaptık. Sahanın yedek oyuncu kulübesini yeniledik. Sahamız ayrıca doğalgaz bağlantısı da sağladık” diye konuştu.
Bandırma Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hüseyin Elüstü, Banvit Basketbol Kulübü’nün ligden çekilerek faaliyetine son vermesinin ardından, bu kulübe kiralanan salonun kira sözleşmesinin de feshedildiğini belirterek, “Şimdi, bu salonun onarımı sürüyor. Onarımın tamamlanmasının ardından salonu okul sporlarına ve okullar arası maçlara açacağız” dedi.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Bandırma’ lisanslı sporcu
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı