Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Bandırma’da ara eleman sorununa çözüm aranıyor

Bandırma’da ara eleman sorununa çözüm aranıyor

Bandırma Ticaret Odası (BTO) ev sahipliğinde İnsan Kaynakları Değerlendirme toplantısı gerçekleştirilerek, bölgedeki iş sahası değerlendirildi.

Bandırma Ticaret Odası’nda bölgedeki ara eleman, yetişmiş kalifiye eleman eksikliği konusunda çözüm üretilmesi ve bölgedeki istihdamın artırılması konusunda bir toplantı yapıldı. Toplantıya firmaların konuyla ilgili insan kaynakları yetkilileri ve İŞKUR Bandırma Hizmet Merkezi Temsilcisi Cihat Özel katılım sağladı. 
Sektörlere göre firmaların en çok hangi alanda eleman eksikliği olduğunun değerlendirildiği toplantıda, hangi alanlarda personel eğitimlerinin düzenlenmesi gerektiği de konuşuldu. İşgücü ihtiyacının giderilmesi için nasıl bir yol izlenmesi gerektiği hususunda görüş alışverişi yapılırken, İŞKUR Bandırma Hizmet Merkezi Yetkilisi Cihat Özel’den iş başvuruları, iş ilanları, iş başı eğitim konularında bilgi alındı. Uzun vadede çözüm olabilecek bir uygulama olarak; ortaokul öğrencileri ve ailelerine mesleki eğitimi özendirmek ve önemini vurgulamak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenmesi öne sürüldü. Ayrıca “Meslek Lisesi” öğrencilerinin işe yerleştirilmeleri ve mesleki eğitim veren kurumlarla iş birliği yapılarak yeni işgücü kazanımı konusunda çalışmaların yapılmasına karar verildi.  Haber Merkezi
 



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı