Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Bandırma’da basketbola yeniden merhaba!

Bandırma’da basketbola yeniden merhaba!

“Bordo-Sportif A.Ş.”, Ankara’dan bir kulübü devraldı

Bandırma’da basketbola geri dönüyor.

Bandırmaspor Kulübü tarafından şu açıklama yapıldı:

“Bir dönem Türk basketbol tarihine damga vuran Bandırma yeniden parke ile buluşuyor.

Bandırma’da basketbol heyecanı Türkiye Basketbol 2. Ligi’nden(TB2L) yeniden başlayacak.

Bordo Sportif A.Ş., ‘BORDO BK’ ile bu sezon TB2L’de mücadele edebilmek için Türkiye Basketbol Federasyonu’na başvurdu. Önümüzdeki hafta izinlerin alınması beklenirken süreç tamamlandığında ’BORDO BASKETBOL KULÜBÜ’, Bandırma’da mücadele verecek.”

BAŞ ANTRENÖR GÜRGEN

Açıklamada, “Bordo BK” baş antrenörlüğüne getirilen Ahmet Gürgen’in, aynı zamanda alt yapı koordinatörü olarak görev yapacağı , basketbol takımının genel menajerliğini ise Bora Öziş’in yürüteceği bildirilirken, aynı zamanda Tek Süt Bandırmaspor Kulübü’nün de başkanlığını yapan, “Bordo Sportif A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Onur Göçmez, “Bandırma’da çok önemli bir basketbol kültürü var. Bandırma hem futbol hem de basketbol şehri. Futbolda Bandırmaspor’u hak etmediği yerlerden bulunduğu pozisyonlara taşıdık. Bandırma’da bir dönem büyük başarılara imza atan basketbolun silinmesinden büyük üzüntü duyuyordum. Bordo Sportif A.Ş. olarak Ankara’dan bir basketbol kulübünü devir aldık. TB2L’den başlayacağımız bu yolculuktan dolayı çok heyecanlıyız. Bordo BK’nın hem Türk basketboluna hem de gençlerimize katkı sağlamasına çalışacağız. Kısa süre içinde hızla yapılanmamızı gerçekleştirerek lige başlayacağız. Bandırma’nın spor belleğinde önemli bir yeri olan basketbolu coşkulu taraftarlarımızla eski günlerine kavuşturmak için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

BORDO SPORTİF A.Ş. KURDU

“Bordo Sportif A.Ş.” çatısı altında kurulan “Bordo Futbol Kulübü”nden sonra “Bordo Basketbol Kulübü” de yaşama geçirildi.

“Bordo FK”, Türkiye’nin yeni spor yasasına göre kurulan ilk amatör futbol kulübü oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu(TFF) tarafından da onaylanan “Bordo FK” ise şubat ayında başlayacak 2. Amatör Lig’de mücadele edecek.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı