Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Bandırma’da coşkulu “Çevre Günü” kutlaması

Bandırma’da coşkulu “Çevre Günü” kutlaması

5 Haziran “Dünya Çevre Günü”, Bandırma’da da coşkuyla kutlandı.

5 Haziran “Dünya Çevre Günü”, Bandırma’da da coşkuyla kutlandı.
Bu amaçla General Balcı Çamlığı’nda Bandırma Belediyesi, Bandırma Kent Konseyi ve TEMA Vakfı Bandırma Temsilciliği tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinliğe çeşitli okullardan yüzlerce öğrenci katıldı.
Etkinlikte ilk konuşmayı TEMA Vakfı Bandırma Temsilcisi Burak Uğur yaptı.
Uğur, TEMA Vakfı’nın Bandırmalı olduğunu vurgulayarak başladığı konuşmasında, “Hayrettin Karaca, tüm dünyada ‘Orman Kahramanı’ olarak bilinir. Bu unvanı ona biz değil, Birleşmiş Milletler verdi. Hayrettin Karaca, TEMA Vakfı’nı 1992 yılında, ‘Türkiye çöl olmasın’ sloganıyla kurarak ülkemizde yeşil hareketi başlattı. Milyonlarca fidanın toprakla buluşmasını sağladı. Doğa ve çevrenin önemi tartışılmaz. Ancak dünyanın çevre konusunda gidişatı ne yazık ki iyi değil. Olumsuz bir tabloyla karşı karşıyayız. TEMA Vakfı olarak doğa ve çevre bilinci sağlamaya yönelik bini aşkın öğrenciye eğitim verdik” dedi.
Bandırma Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat da konuşmasında doğa ve çevrenin önemini vurgulayarak, öğrencilerden doğa için çığlık atmalarını istedi. Yüzlerce öğrenci aynı anda çığlık attılar.
Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Bandırma’ya daha çok yeşil alanlar kazandırmaya çalıştıklarını, şimdi de “Malta Deresi” projesini tamamlamak üzere olduklarını belirterek, “Bu yeşil alanları gelecekte siz çocuklara emanet edeceğiz. Onları sizler koruyacaksınız” diye konuştu. Öğrencilerin, TEMA Vakfı kurucusu Hayrettin Karaca anısına kitap okuma etkinliğinin ardından TEMA Vakfı bünyesinde öğrencilere gönüllü olarak doğa ve çevre eğitimi veren öğretmenler, başarı belgesi ile ödüllendirildiler.
Etkinlik boyunca öğrenciler, çeşitli şarkılar ve marşlar eşliğinde dans edip, gönüllerinde eğlendiler. 
Haber: ÖNDER BALIKÇI

 

 



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı