Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Bandırma’da “Dünya Engelliler Haftası”

Bandırma’da “Dünya Engelliler Haftası”

Bandırma İlçesi’nde, 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Bandırma İlçesi’nde, 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. 
Bandırma Sosyal Hizmetler Merkez Müdürlüğü’nce düzenlenen program kapsamında açılış ve Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtına çelenk sunma töreni cumhuriyet alanında gerçekleşti. 
Engelli derneklerinin de katıldığı programın açış konuşmasını Bandırma Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Neziha Büyükpolat yaptı. 
Engelliler Haftası’nın engellilerin sorunlarına dikkat çekmek, bu sorunların çözümüne katkı sağlamak ve toplumda farkındalık yaratmak olduğuna işaret eden Büyükpolat, “Her insan, yaşamının herhangi bir döneminde engellilikle karşılaşabilir” dedi. 
Bandırma Belediyesi ve Kent Konseyi tarafından hafta ile ilgili planlanan etkinliklerinden biri olan, Tunç Başaran Kültür Merkezi'nde özel gereksinimli bireylerin yaptığı resim ve el sanatları eserlerinden oluşan sergi izlenime sunuldu. 
Serginin açılışında konuşan Engelime Renk Ver Derneği Başkanı Nercü Çalışkan, Her yıl 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nın sorunlarımızın meydana getirildiği, hayata bizlerin penceresinden bakılarak, farkındalık oluşturulduğu bir hafta olduğunu söyledi. Harun Karacan Gençlik ve Spor Merkezi Özel Bireyler Kursu Eğitmeni Nail Yurdusev’de serginin oluşmasında emeği geçenlere teşekkür etti. 
Bandırma Belediye Meclisi Üyesi Fatma Sibel Salı Karabacakoğlu’da, serginin açılışında yaptığı konuşmada, "Özel dostlarıma diyorum ki kararlı bir şekilde durarak, ne istediğinizi bilerek, kimsenin 'yapamazsın' önyargısına kulak asmayarak ve tüm zorluklara rağmen hayatın içinde daha çok yer alarak bu engellilik durumunu ortadan kaldırabilirsiniz. Sahip çıkan, çocuklarımızın yanında olan değerli hocalarımızı, çok değerli eli öpülesi annelerimizi tebrik ediyorum." dedi. 
Serginin açılışı öncesi özel çocuklara Bandırma Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat tarafından birer sertifika takdim edildi. 
Haber: Ahmet Pesen



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı