Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Bandırma’da “Gaziler Günü” kutlandı

Bandırma’da “Gaziler Günü” kutlandı

Cumhuriyet alanında gerçekleşen programa Kaymakam Engin Aksakal, 6. Ana Jet Üssü ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Levent Eğren, Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Cumhuriyet Başsavcısı Cüneyt Daşdemir,

Cumhuriyet alanında gerçekleşen programa Kaymakam Engin Aksakal, 6. Ana Jet Üssü ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Levent Eğren, Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Cumhuriyet Başsavcısı Cüneyt Daşdemir, gaziler ve vatandaşlar katıldı.
Atatürk anıtına Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Muharip Gaziler Derneği İlçe Başkanlığı adına çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı söylendi.
Günün anlam ve önemini vurgulayan konuşmayı Muharip Gaziler Derneği Bandırma İlçe Başkanı Necip Şengöl yaptı. 19 Eylül’ün, TBMM tarafından Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik ve mareşallik rütbesinin verildiği gün olduğunu belirten Şengöl, “Milletimiz, şehitlik ve gaziliği onur saymıştır. Kan dökülerek alınan bu topraklarımız, kutsal emanet olarak korunacaktır. Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere bu topraklar için şehit düşenleri, gazileri rahmet ve saygıyla anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlık ve mutluluklar diliyorum” dedi.
Kore gazisi Arif Can’ın ve öğrencilerin okuduğu şiirlerin ardından program sona erdi.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Bandırma’ “Gaziler kutlandı
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı