Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Bandırma’da ‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası’ kutlandı

Bandırma’da ‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası’ kutlandı

Bandırma Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" çerçevesinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Bandırma Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" çerçevesinde çeşitli etkinlikler düzenlendi. 
Bandırma Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Hayat Boyu Öğrenme Haftası coşkuyla kutlandı. 
Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan ve protokolün katılımıyla başlayan kutlama programında konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, hayat boyu öğrenme kavramını yaygın eğitim yaygın eğitim kavramıyla birlikte ”hayat boyu eğitim”, “ hayat boyu öğrenme” şeklinde tanımladıklarını söyledi. 
Hayat boyu öğrenme, bireyin tüm yaşamı süresince bir eğitim aktivitesi içerisinde var olduğunu, eğitimin örgün eğitimden sonra da hayat boyu devam ettiğini gösterdiğini işaret eden Aslan, “Bu sebeple hayat boyu öğrenme, var olan eğitim sistemini başından başlayarak kademeli olarak düzenlemeyi ve zorunlu öğrenim sürecinin dışında da tüm eğitim disiplinleri ile ilgili bütün amaçları geliştirmeyi hedefleyen genel bir düzenlemedir.” dedi. 
Bandırma Halk Eğitim Merkezi Müdürü Cüneyt Taşkın, ise, yaptığı açıklamada, müdürlük olarak, hayat boyu öğrenmenin, bilimsellik ve bütünlük, geçerlilik, gönüllülük, herkese açıklık, her yerde eğitim, ihtiyaca uygunluk, işbirliği ve eş güdüm, planlılık, süreklilik, yenilik ve gelişmeye açıklık ilkeleri doğrultusunda çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz ve gerçekleştirmeye devam edileceğini söyledi. 
Taşkın, “2021-2022 Eğitim - Öğretim yılı başından itibaren 29 alanda 139 farklı programda 484 kurs açılmıştır. Bu kurslarda 7 bin 346 kadın, 5bin363 erkek olmak üzere 12 bin 709 kursiyere eğitim verilmiştir. Vermeye de devam ediyoruz.” diyerek sözlerine ekledi. 
Hafta boyunca, halk oyunları gösterileri, Ney Konseri, Türk Sanat Müziği konserleri yanında, ebru sanatı uygulaması, kağıt sepet uygulaması, seramik uygulaması ile ahşap yapma uygulaması öğrencilere tatbiki olarak gösterildi. 
Usta öğreticiler, Nail Yurdusev ve Mehmet Kerem Tan tarafından Bandırma Kemal Pireci Anadolu Lisesi 7. sınıf öğrencilerine de kille çömlek yapılması öğretildi. Haber: Ahmet Pesen  
Haber: Ahmet Pesen 
 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı