Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bandırmada İlaçlama Çalışmaları Devam Ediyor

Bandırmada İlaçlama  Çalışmaları Devam Ediyor

Son günlerde kentimizde fazla sayıda görülmeye başlanan karasineklerle ilgili olarak belediye tarafından yapılan açıklamada, bu durumun ilaçlamadaki yetersizlikten değil, kent çevresindeki

Son günlerde kentimizde fazla sayıda görülmeye başlanan karasineklerle ilgili olarak belediye tarafından yapılan açıklamada, bu durumun ilaçlamadaki yetersizlikten değil, kent çevresindeki tarlalara uygunsuz biçimde atılan hayvan atıklarından kaynaklandığı belirtildi. 
Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü`ne bağlı olarak çalışan ilaçlama birimi tarafından, larva oluşum dönemi başta olmak üzere sürekli olarak ilaçlama çalışmalarının titizlikle sürdürüldüğü belirtilen açıklamada şu görüşlere yer verildi:
"Yapılan yıllık ilaçlama programı kapsamında Şubat ayından itibaren larvaların oluşabileceği kanalizasyon, su birikintileri gibi alanlarda düzenli biçimde yürütülen ilaçlama çalışmaları, Mart ayı sonundan itibaren ise hem uçkun hem de larva mücadelesi biçiminde yıl boyunca devam etmektedir.  Bu çalışmalarda, en etkili ve kaliteli ilaçlar kullanılmaktadır.
Özellikle kavun-karpuz tüketiminin arttığı yaz sezonunda buradan kaynaklanabilecek sinek üremesini engellemek amacıyla, çöp konteynerleri de düzenli biçimde yıkanmakta ve ilaçlanmaktadır. 
Tüm kentte etkili biçimde yürütülen bu çalışmalar sonucu, yaz ayları boyunca sinekler konusunda herhangi bir sıkıntı yaşanmamıştır. Bu konuda belediyemize ciddi hiçbir şikayet ulaşmamıştır.
Ancak son günlerde aniden ortaya çıkan yoğun karasinek oluşumu ile ilgili yapılan araştırmalarda, bu durumun kentimiz mücavir alanı dışında bulunan tarlalara dökülen hayvansal atıklardan kaynaklandığı belirlenmiştir. Bu bölgede de yoğun biçimde ilaçlama çalışmaları yapılmaktadır.  Kent içindeki ilaçlama çalışmaları da yoğunlaştırılmıştır. Önümüzdeki birkaç gün içinde sorunun sona erdirilmesi konusunda çok yönlü olarak çalışmalar sürdürülmektedir.
Tüm kenti etkileyen bu olumsuzluğa neden olanlara gerekli uyarılar yapılmış, yasalar çerçevesinde işlemlere de başlanmıştır."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli