Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Bandırma’da ilk kız futbol takımı

Bandırma’da ilk kız futbol takımı

Bandırma’nın ilk kız futbol takımı Bandırmagücü Spor Kulübü çatısı altında kuruldu.

Bandırma’nın ilk kız futbol takımı Bandırmagücü Spor Kulübü çatısı altında kuruldu.
2010 yılında kurulan, halen başkanlığını Cem Gülten’in yaptığı Bandırmagücü Kız Futbol Takımı’nda Bandırma, Gönen ve Erdek’ten gelen 75 dolayında sporcu bulunuyor. Takımın antrenörlüklerini Cem Koçman, Özkan Turan ve Erçin Ercüment yapıyor. Kız futbol takımı, çalışmalarını haftanın üç günü, Sunullah Mahallesi’ndeki halı saha tesislerinde sürdürüyor.
BAİKAN CEM GÜLTEN UMUTLU
Kulübün başkanlığını 2021 yılında üstlenen Cem Gülten, şunları söyledi:
“2021 yılında yapılan seçimle göreve gelen yönetim kurulumuz, kulübümüzü daha profesyonel düzeye getirmek için var gücüyle çalışıyor. Kulübümüzün öncelikli misyonu saygılı, çalışkan, sağlıklı ve başarılı bireyler yetiştirmek, onların topluma örnek sporcular olmalarını sağlamaktır. Bandırma’da ilk kez kurduğumuz Kadın Futbol Şubemizin yanı sıra erkekler A Takımı, U17, U15 ve U13 takımlarımız da çalışmalarını sürdürüyor. 2023-2024 sezonunda, Kız Futbol A Takımımız, 3. Lig’de mücadele ederek, Bandırma’nın kadın futbolundaki ilk ve tek temsilcisi olacaktır. Halen Balıkesir’de bizim dışımızda kadın futbol takımı bulunmuyor.”
Gülten, iyi sporcu olmanın öncelikle iyi insan olmaktan geçtiği felsefesi doğrultusunda hareket ettiklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:
“Özellikle alt yaş gruplarımızın küçük yaşlardan başlayarak temel futbol eğitimlerini verip onlarda takım bilinci oluşması sağlamayı, ardından da yarışmacı kimliğine ulaşmalarını gerçekleştirmeye çaba harcıyoruz. 380 sporcu ile Bandırma’nın en büyük futbol akademisi konumundayız. 140’ın üzerinde lisanslı sporcumuz ile yarışmacı takım kimliğimizi de her kategoride hissettirmekteyiz. Çalışmalarımızın ilk meyvelerini toplamaya başladığımızı, U11 Ligi’nde elde ettiğimiz şampiyonluk ve U12 Ligi’nde il şampiyonasına gitmemiz bunu gösteriyor. Her yıl Bandırmaspor başta olmak üzere farklı takımlara, farklı yaş kategorilerinde oyuncular gönderiyor olmamız da başarılı bir süreç geçirdiğimizi kanıtlıyor. 2023-2024 sezonuna tüm kategorilerde damga vurarak, Bandırma’nın ve bölgenin en önemli kulübü durumuna gelecek bir planlama içindeyiz. Basamakları teker teker çıkarken, bu yolda bizimle yürüyen destekçilerimize, yöneticilerimize, antrenörlerimize, değerli velilerimize ve hepsi birbirinden özel sporcularımıza teşekkür ediyorum.”
Gülten, U11 ve U17 takımlarında oynayan 180 dolayında lisanslı sporcuları olduğunu sözlerine ekledi.
HİLAL ADALIOĞLU KONUŞUYOR
Bandırmagücü Spor Kulübü’nün, Kız Futbol Takımı Şube Sorumlusu, yönetim kurulu başkan yardımcısı Hilal Adalıoğlu, “Ülkemizde kadın futbolunun gösterdiği gelişimi herkes yakından izliyor. Kadınlarımızın, kızlarımızın her alanda olduğu gibi futbolda da ne kadar başarılı olabileceklerini göstermeleri için onlara bir fırsat sunmak istedik. Duyurumuzu ilk yaptığımız andan başlamak üzere çok fazla talep aldık. Bu da bölgemizde aslında çok büyük bir potansiyelin bulunduğunu gösterdi. Fırsat verildiğinde kızlarımızın neleri başarabileceklerini herkese göstermek istiyoruz” dedi.
ANTRENÖR CEM KOÇMAN
Halen Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde radyolog olarak görev yapan Kız Futbol Takımı’nın antrenörlerinden Cem Koçman da açıklamalarda bulundu. Koçman, antrenörlüğünü yaptığı kız futbol takımının bu sezon mücadele edeceği 3. Lig’de başarılı olacağına inandığını belirtti.
ANTRENÖR ÖZKAN TURAN
Kız Futbol Takımı antrenörlerinden Özkan Turan konuşmasında, takımlarında oynayan sporcuların yetenekli olduğuna dikkati çekerek, “Balıkesir’de kadın futbol ligi yok. Büyük bir olasılıkla Bursa veya Çanakkale’deki 3. Lig maçlarına katılacağız” dedi.
Kız Futbol Takımlarında yer alan bazı sporcular da düşüncelerini açıkladılar.
ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Bandırma’ futbol takımı
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı