Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Bandırma’da kadınların yılbaşı alışveriş günleri başladı

Bandırma’da kadınların yılbaşı alışveriş günleri başladı

Bandırma’da, “3. El Emeği Yılbaşı Alışveriş Günleri” başladı.

Bandırma’da, “3. El Emeği Yılbaşı Alışveriş Günleri” başladı.
Eski belediye binasının altında, 5 gün sürecek günler, Bandırma Belediyesi-Bandırma kent Konseyi işbirliğiyle düzenlendi.
Açılışta ilk konuşmayı Bandırma Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi İpek Çetinkuş yaptı. Çetinkuş, kadınların aile bütçelerine katkı sağlamaları amacıyla düzenlediklerini alışveriş günlerine desteği için Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun’a teşekkür etti.
SERDAR POLAT KÜRSÜDE
Bandırma Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat, yaptıkları her çeşit desteği verdiğine işaret etti. Önümüzdeki günlerde Türkiye Kent Konseyleri Birliği’nin sözcülüğünü de üstleneceklerini belirten Polat, “Bu arada, emekçi, üreten kadınlarımızın belediyemizden bir isteği var. Ürettikleri ürünleri pazarlamaları için belediyemizden sürekli satış yapabilecekleri bir yer istiyorlar. Bugün, bu konuda, belediye başkanımızdan bir müjde bekliyorlar dedi.
BAŞKAN TOSUN KÜRSÜDE
Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, “Kent Konseyi, bir medeniyet projesidir” değerlendirmesinin ardından şunları söyledi:
“Kent Konseyi’nin çalışmalarını önemsiyorum. Bu konseylerin bütçeleri yok. Onlarla birlikte ortak akılla hareket ederek, 18 aydır önemli projeler gerçekleştiriyoruz. Bandırma Kent Konseyi, çalışmalarıyla yalnız Bandırma ve yöresinde değil, Türkiye’de de ses getiriyor. Yılbaşı arifesinde yaşama geçirdiğimiz bu alışveriş günlerinin üreten kadınlarımız için bereketli geçmesini diliyorum.”
KALICI SATIŞ YERİ PLANLIYORUZ
El emeği ile üreten kadınlar için Bandırma’da, kalıcı noktalarda sürekli yerleri düşündüklerini belirten Tosun, “Bu konuda çalışmalarımız sürüyor. İDO bölgesinde bir yer yaratmak için çalışıyoruz” dedi.
KADINLARA DESTEK
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatları doğrultusunda, Bandırma’da çalışan kadınlara destek vermek amacıyla kreşler açtıklarını vurgulayan Tosun, şunları söyledi:
“Halen iki kreşimizde, 2-6 yaş grubunda 260 çocuğumuz var. Bandırma Eğitim Destek Evi de dahil olmak üzere kreşlerimizde, Bandırma Belediyesi çatısı altında 80’e yakın kadınımızı istihdam ediyoruz. Bandırma’nın temizlik işlerinde
ise 17 kadın işiye görev verdik. Onlar da cadde ve sokakları süpürüyorlar. Bandırma, onlar sayesinde ç,çek açmaya başladı.”
Başkan Tosun, “3. El Emeği Yılbaşı Alışveriş Günleri”nde ürünlerini sergileyen kadınlara birer karanfil verdi.
Alışveriş günlerinin açılış törenine Belediye Başkan yardımcısı Aydın Yağar, belediye meclis üyeleri, önceki dönem Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldılar.

Haber : Önder Balıkçı



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı