Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Bandırma’da Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası kutlandı

Bandırma’da Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası kutlandı

Bandırma ‘da Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası kutlamaları nedeniyle bir dizi etkinlik yapıldı.

Bandırma ‘da Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası kutlamaları nedeniyle bir dizi etkinlik yapıldı. 
Cumhuriyet Meydanı’nda, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törene, Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, Bandırma İlçe Emniyet Müdürü Soner Duran, AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Doğan, Belediye Meclis üyeleri, Kamu Kurum ve kuruluşları müdürleri ile öğrenciler katıldı. 
Programın açış konuşmasını Trafik Büro Amiri Komiser Murat Bulut yaptı. 
Hayatımızın merkezinde olan trafiğin, günümüz dünyasında ne yazık ki insan hayatını da tehdit eden küresel bir sorun haline geldiğini söyleyen Bulut “Dünya Sağlık Örgütü rakamlarına göre, trafik kazaları, dünyada her yıl ortalama 1 milyon 350 bin insanın hayatını kaybetmesine ve 78 milyon insanın da yaralanmasına neden olmuştur.” dedi. 
Bulut, devamında şöyle konuştu: “Trafik kazalarını önlemek ve olumsuz sonuçlarını minimuma indirmek adına kapsamlı çalışmalar yapılmaktadır. Bu sürecin en önemli hareket gücünü ise eğitim oluşturmaktadır. Bilinçli, sorumluluk sahibi, trafik kültürü oluşmuş sürücü, yaya ve yol kullanıcılarının arttırılması ve trafik kurallarına uyma alışkanlığı kazandırılması, trafik kazalarını ve olumsuz sonuçlarını minimum seviyeye indirecektir.” 
Konuşmaların ardından; Yılın Trafik Polis Memurları: Musa Ertuğrul, Mehmet Yeşilot, Yılın Jandarma Trafik Tim Personeli:Uzman Jandarma Çavuş İlkay Ersen, Yılın Zabıta Personelleri: Hakan Verdil, Selçuk Sun, Yılın Örnek Sürücüsü: Yücel Balcı’nın seçildikleri bildirildi. 
Ardından hafta ile ilgili okullar arası düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ile yılın trafik polis memurlarına, yılın Jandarma Tim personeline, yılın zabıta personellerine, yılın örnek sürücüsüne, plaket ve ödülleri verildi. 
Kutlamalarda Anaokulu öğrencilerinin gösterileri alanı renklendirirken, konuyla ilgili birimlerin açtığı stantlar vatandaşlar tarafından gezildi.Trafik eğitim parkuru ile itfaiyenin kurduğu eğitim parkuru ilgi gördü. 
Haber: Ahmet Pesen 
 



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı