Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Bandırmada Kedi-köpekleri, mahalle aralarında besleyen aileye tepki

Bandırmada Kedi-köpekleri, mahalle aralarında besleyen aileye tepki

Hacıyusuf Mahallesi, 105 sokak ve Şehit Ali İhsan Kalmaz Sokakta oturan vatandaşlar, kedi-köpeklere, her gün, iki kez, boş bir arsada, kedi-köpeklere yiyecek veren ailenin, sokaktaki hayvanların üremelerine yol açtığı gibi bu hayvanların...

Hacıyusuf Mahallesi, 105 sokak ve Şehit Ali İhsan Kalmaz Sokak`ta oturan vatandaşlar, kedi-köpeklere, her gün, iki kez, boş bir arsada, kedi-köpeklere yiyecek veren ailenin, sokaktaki hayvanların üremelerine yol açtığı gibi bu hayvanların, kendileri ve çocukları için büyük tehlike yarattığını öne sürerek, yetkilileri göreve çağırdılar.
Bölgeye, her gün, iki kez, sahipsiz hayvanlar için yiyecek getiren Ertan-Münevver Tulpar çiftinin, hayvanların sürekli artmasına yol açtığı gibi bölgeyi de pire yatağı durumuna getirdiğini, pirelerin, evlerini istilâ ettiğini, köpek ve kedilerin ısırdığı bazı çocuklara kuduz aşısı yaptırdıklarını vurgularken, "Durumu, belediye yetkililerine defalarca iletmemize karşın hiçbir sonuç alamadık. Burada yaşanacak bir kuduz olayının sorumlusu kim olacaktır?" dediler.
105 Sokak`ta yaşayan vatandaşlardan Ergün Sabri Kocaoğlu, her gün, kendisinin, bölgeyi pirelere karşı ilâçlamasına karşın başa çıkamadıklarını, pireden kurtulamadıklarını belirtirken, hayvanları sürekli besleyen Tulpar çiftini defalarca uyardıklarında, onların sert tepkisiyle karşı karşıya kaldıklarını, "Kimse bize bir şey yapamaz. Arkamız güçlü" yanıtı aldıklarını belirtti.
Ertan-Münevver Tulpar çifti ise  "Biz, doğru iş yaptığımızı düşünüyoruz. Bu işi de kararlı şekilde sürdüreceğiz. Sokak hayvanlarının da yaşama hakkı vardır" diye konuştular.
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı