Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Bandırma’da okulların açılmasıyla trafik felç oldu

Bandırma’da okulların açılmasıyla trafik felç oldu

Bandırma’da bitmeyen AVM kavşağı ve “Liseler Vadisi” bölgesinde Pazartesi günü okulların açılmasıyla başlayan trafik sıkışıklığı şoför esnafı ve vatandaşları bezdirdi.

Bandırma’da bitmeyen AVM kavşağı ve “Liseler Vadisi” bölgesinde Pazartesi günü okulların açılmasıyla başlayan trafik sıkışıklığı şoför esnafı ve vatandaşları bezdirdi.   
Yaşanan trafik sorunu konusunda açıklama yapan Bandırma Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Osman Çapar, hastane kavşağının bir an önce yapılması gerektiğini söyledi. Liseler Vadisi bölgesine Külefli çıkışından alternatif bir güzergâh yapılabileceğini ifade eden Çapar, “Trafik sorunu sadece bizi değil bütün vatandaşı etkiliyor. Vatandaş bir saatte hastaneye gidemiyor. Hastane kavşağı projesinin bir an önce hayata geçirilmesi gerekiyor. Buradaki sorun çok sayıda aracın aynı anda aynı yöne gidiyor olması. Bu yıl üniversitedeki öğrenci sayısı da yetkililerin verdiği bilgiye göre 19 bin olacak. Biz oda olarak bu bölgede alternatif yol açılmasını gündeme getirdik. Külefli çıkışından trafik ışıklarıyla bir giriş yapılabilir. Burası büyük ölçüde trafiği rahatlatır düşüncesindeyiz. AVM kavşağında da büyük sıkıntı var. Buranın bir an önce tamamlanması gerekli. Buradaki diğer önemli konu ise; AVM kavşağı yapılığında trafik hızlı akacak ama bu kez de hastane girişinde yığılma olacak. Dolayısıyla bir an önce Hastane kavşağının başlayıp bitirilmesi gerekiyor. “ dedi. 
Bandırma Ulaşım Hizmetleri Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bican da yaptığı açıklamada Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne dönüş yönünde ciddi sorunlar yaşadıklarını bildirdi. 
Bölgede trafiğin yoğun olduğu saatlerde trafik polislerinin görev almasıyla bir miktar sorunun çözüleceğini kaydeden Bican, “Hastaneye dönüş yolunda 3-4 kilometre kuyruk oluşturuluyor. Buradaki trafik ışıklarında ciddi sıkıntı var. Geçtiğimiz yıllarda Çanakkale yönlerine gidecek olan ve hastaneye dönecek olan araçlara aynı anda yeşil yanarken bugün için hastaneye dönecek olan araçlara kırmızı yanıyor ve yeşilde geçiş süresi de 15 saniye civarında. Bu nedenle de sıkışıklık yaşanıyor. Araçlar hastane bölgesine dönüşünü hızlı yapamıyor ve uzun kuyruklar oluşuyor. Bir aracımızın hastaneye gidip gelmesi 1,5 saati buluyor, normalde bu süre içinde 4 ring yapması lazım. Bu trafik sıkışıklığı devam ettiği sürece değil 97 araç, 197 araç dahi koysak bu sorun çözülmez. Geçtiğimiz yıllarda 40 bin yolcu taşırken bugün 13 bin civarı yolcu taşıyoruz ve yukarıdaki nedenlerden dolayı da hem yolcularımız hem de biz mağdur oluyor. Yarın üniversite açıldığında biz öğrencileri bu şartlarda nasıl taşıyacağız? Bu bölge acil çözüm bekliyor. Sabah ve akşam saatlerinde yani trafiğin yoğun olduğu saatlerde trafik polisi olsa nispeten bir rahatlama olur. “ diye konuştu.  
Haber : Tufan Dalgıç



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı