Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Bandırma’da palamut, sardalye ve hamsi bereketi

Bandırma’da palamut, sardalye ve hamsi bereketi

Av yasağının sona ermesiyle Güney Marmara'nın en önemli balıkçılık merkezlerinden Bandırma Körfezi'ne açılan teknelerin, kasalarında palamut, sardalye ve hamsi vardı.

Av yasağının sona ermesiyle Güney Marmara'nın en önemli balıkçılık merkezlerinden Bandırma Körfezi'ne açılan teknelerin, kasalarında palamut, sardalye ve hamsi vardı. Avdan dönen balıkçılar kurban kesilerek karşılandı.
İstanbul, Ankara ve Bursa gibi büyükşehirlere balık sevkiyatının yapıldığı Balıkesir Tarım Ürünleri AŞ. Bandırma Su Ürünleri Balık Hali'ne bu sabah sabahın ilk ışıklarıyla 105 kasa hamsi, 48 kasa sardalye, 1.150 çift palamut getirildi. Hamsinin kasası 400 lira, iri sardalye kasası 1.000 lira, küçük boy sardalye kasası ise 400 liradan alıcı buldu. 
Balıkçıları, Balık Hali’nde Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Doğan. CHP İlçe Başkanı Selim Panç karşıladı. 
Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun yaptığı konuşmada bol bol balık çıkması temennisinde bulunarak, “İnşallah sezonda,bol bol balığı buluruz. Bol, bol satışlar olur, herkes evine ekmeğini götürür. Balığın ne kadar değerli olduğunu biliyoruz. Fiyatlar ne kadar ucuz olursa evlere de ne kadar bol balık giderse, çocuklarımız evlatlarımız değerli olan balık etini yerler” dedi. 
2022-2023 av sezonunu hayırlı olmasını dileyen balıkçılar “Bu sabah itibariyle Bandırma Balık Hali’nde palamut, sardalye, hamsi, istavrit geldi. Fakat sezonun ilk günü olması nedeniyle, bir takım teknelerin daha hazırlıklarını tamamlaması yüzünden sektörümüz şu an itibariyle görülebilir denizde ne olduğuna dair bilgi alamadık. Bugün itibariyle palamut çifti toptan 80-90 lira civarında. Biraz havanın esmesi, bir parça da teknelerin tamamen hazırlıklarını tamamlayamamış olmaları, bizlerin bu konu hakkında daha kesin yorum yapmamıza engel oluyor. Ama görünen bazı bir takım şeyler var ki, palamut ve hamsinin bol olacağını ümit ediyoruz.” açıklamasında bulundu. 
Haber : Ahmet Pesen



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı