Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Bandırma’da TKDK hibeleri tanıtıldı

Bandırma’da TKDK hibeleri tanıtıldı

Balıkesir Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından Bandırma İlçesi’nde bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Balıkesir Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından Bandırma İlçesi’nde bilgilendirme toplantısı düzenlendi. 
Grand Serenay Otel’de düzenlenen toplantıda, TKDK Balıkesir İl Müdürü Murat Kar, kurumun sağladığı destekler hakkında kırsal mahalle muhtarlarına bilgi verdi. 
Desteklerin Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa sağlandığını belirten Kar “Son 10 yılda Avrupa Birliği IPARD fonlarından 5 milyon avro bütçe sağlanmıştır. Bunun 1 milyon avrosu tarımsal desteklemeler için kullanılmıştır” dedi. Kar “ İl genelinde toplam yatırım maliyeti 550 milyon TL olan 337 adet projenin 250 milyon TL’si teşvik kapsamında olup bunun 170 milyon TL’si proje sahiplerine Balıkesir Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından ödenmiştir” ifadesini kullandı. 
Projelerle, çiftçilere ciddi kaynaklar sağladıklarını vurgulayan Kar “Başvuran vatandaşlarımıza desteklemeler konusunda bilgiler veriyoruz ve bakanlığımızın desteklerini üreticilerimize anlatıyoruz. Kırsal alanda yaşayan genç çiftçilere mahallinde uygulayacakları bitkisel, hayvansal, yöresel tarım ürünlerine yönelik projelere bakanlığımızca hibe desteği veriyoruz. Çiftçilerimizden şartları uyan herkesin başvurmasını istiyoruz ve çevrenizdekilere de duyurmasını istiyoruz. İlçemizde ne kadar çok proje hayata geçerse, ilçemizin kalkınmasına o kadar katkıda bulunur.” dedi. 
Toplantıya, AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Doğan ve kırsal mahallelerin muhtarları katıldı. 
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Bandırma’ hibeleri tanıtıldı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false