Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bandırma’da TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı

Bandırma’da TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı

Bandırma Bilim ve Sanat Merkezi’nce, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarlarını Destekleme Projesi'nin açılışı gerçekleştirildi

Bandırma Bilim ve Sanat Merkezi’nce, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarlarını Destekleme Projesi'nin açılışı gerçekleştirildi 

Bandırma Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Levent Obuz ve proje yürütücüsü Nilüfer Kesgin rehberliğinde, 14 öğretmenin danışmanlığında 25 farklı kategoriden 82 öğrenci tarafından proje sunumu yapıldı. 

Fuarın açılış kurdelasını Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Doğan ile birlikte kesti. 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, Garnizon ve 6. Ana Jet Üssü Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Selahattin Akalp, okul müdürleri ve çeşitli okullardan öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen bilim fuarında sunulan projeler ilgi gördü. 

Fuarda, sınıf öğretmeni Nimet Ayper danışmanlığında öğrenciler Sare Nas Ayer ve Metehan Mızrak'ın hazırladığı, 2021 TEKNOFEST Bölge Finali'nde yer alan "Denizaltı Gözlem Aracı" da sergilendi. 

Fuarda, ilgi çeken Denizaltı Gözlem Aracı ile ilgili bilgi veren Metehan Mızrak adlı Amerikan Kültür Özel Bandırma Koleji 4/B öğrencisi, Denizaltı Gözlem Aracı projesiyle, denizlerimizin kirini müsilaj öncesinde tespit edip, müsilajdan öncelikli olarak denizlerimizde önlem almayı amaçladıklarını belirterek, projenin deprem erken tespit sistemi, deniz müsilaj öncesi kirlilik ölçme sistemi, denizin üzerinde sahil güvenlik mobese sistemi, artı dronlu cankurtaran sistemi bulunduğunu bildirdi. 

Fuarda ayrıca Araştırma projeleri kapsamında; Ceviz Kabuğunun Sulu Ekstratının Antibakteriyel Özelliklerinin İncelenmesi, Biyomimetik Buluşlar, Hacı Bektaşi Veli Kimdir ?, Farklı Bitkilerden Demleme Yöntemiyle Elde Edilen Biyoplastik Türlerinin Toprakta Bozunma Sürelerine Etkisi, Farklı Gübre Türlerinin Yaprak Güzeli (ColeusBlumei) Çiçeği Üzerindeki Etkileri, Solucanlardan Sağlıklı Yiyeceklere, Beyin Kanser Hücrelerine Zeytinyağı ve Zeytinyağı ile Beraber D ve K Vitaminlerinin Etkisi, Farklı Bitki ve Besin Kabuklarının Bitki Gelişmesi Üzerine Etkisinin Araştırılması, Bazı Kozmetik Ürünlerinin Deri Normal Flora Bakterisi Staphylococcus Epidermidis Üzerine Etkisi Ve Deri Normal Florasını Koruyan Yüz Yıkama Sabunu Yapımı, Plastik İçeren Toprak İle Biyoplastik İçeren Toprakta Yetişen Bitkilerin Büyümelerinin Karşılaştırılması; 

İnceleme projeleri kapsamında; Stop Motion Film Teknolojisinde Kullanılan Araç ve Programların Araştırılması, Mazmunlar Ne Anlatır? 

Tasarım projeleri kapsamında; Ülkemizde ve Dünyada Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Önemi, Etkileşimli Makro Periyodik Tablo, MicroBit ile Labirent Oyunu, TJBot ile Yapay Zeka Uygulamalar, Learning with Video Game, Çizgilerle Covid-19, İnsan ve Sosyal Medya, Dünya Diliyle Bütün İnsanlığa Seslenmek, Servo Saat, Parmaklarımın Ucundaki Notalar, Su Akarken Testiyi Doldurmalı, Hacıyatmaz Diş Fırçası ve Diş Fırçası Aparatı, Ev Girişi Dezenfektan Sistemi projelerinin sunumları. 

Resim Öğretmeni Erhan Çınlar’ın danışmanlığında Resim Yetenek Alanı öğrencilerinin hazırlamış olduğu tual çalışması, özgün baskı tekniği, kara kalem, seramik çalışması, ahşap çalışması, karışık teknikleri içeren 50 eser sergilendi. 

Fen Bilimleri Öğretmeni Cansu Onuk danışmanlığında Yiğit Arcan isimli öğrencinin hazırladığı ve TÜBİTAK Ortaokullar arası araştırma projeleri yarışması Bursa Bölge Finaline davet edilen “Tasarruflu Musluk” projesi sergilendi.

Haber: Ahmet Pesen 



Anahtar Kelimeler: Bandırma’ TÜBİTAK Bilim Fuarı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli