Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Bandırma’da “Uyuşturucu ile Mücadele Birimi”

Bandırma’da “Uyuşturucu ile Mücadele Birimi”

Kaymakam Engin Aksakal: “BİGEP’in de katkılarıyla başarılı bir ders yılını geride bıraktık”

Bandırma, başarılı bir eğitim-öğretim dönemini geride bıraktı.
Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, 2021-2022 eğitim-öğretim yılının sorunsuz geçtiğini belirterek şu bilgiyi verdi:
“Balıkesir Valiliği’nce yürütülen Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi(BİGEP) kapsamında Bandırma’da da başarılı bir eğitim-öğretim yılını geride bıraktık. Bu projeye destek kapsamında biz de sık sık okullarımızı ziyaret ederek, öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi motive ettik. Rehberlik öğretmenlerimizle işbirliği yaparak öğrencilerin daha da başarılı olması için çaba harcadık. Bu başarı için tüm öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi kutluyorum. Bu başarıda tabii ki, Milli Eğitim Müdürlüğümüzün de büyük katkıları bulunuyor.”
Geride bıraktığımız dönemde, Bandırma ilçesi sınırları içinde 24 bin öğrenciye, resmi-özel okullarda 2 bin öğretmenin eğitim-öğretim verdiğine işaret eden Kaymakam Aksakal, şunları söyledi:
“Tabii ki bütün öğretmenlerimiz başarılıdır. Ancak önümüzdeki günlerde, BİGEP kapsamında, Bandırma’da 275 öğretmenimizi ödüllendireceğiz. Bandırma’daki okullardan bu öğretim yılında mezun olan 1550 öğrencimiz Temel Yeterlilik Testi Sınavı’na, 1420 öğrencimiz ise Alan Yeterlilik Sınavı’na girdi. Ayrıca 230 öğrencimiz de Yabancı Dil Testi’ne katıldı.”
UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE BİRİMİ
Bandırma’da uyuşturucu madde kullanımıyla ilgili mücadeleyi de önemsediklerini vurgulayan Kaymakam Engin Aksakal, şunları aktardı:
“Valiliğimiz himayelerinde ve İlçe Sağlık Müdürlüğümüzün sorumluluğunda başlatılan ‘Umuda Kapı Açıyorum, Hayata Tutunuyorum’ projesi kapsamında, Bandırma İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde ‘Uyuşturucu ile Mücadele Birimi’ oluşturuldu. Bu birimin amacı, Bandırma ilçesi ve bölgesinde yaşayan madde bağımlısı bireylerin kendi irade ve istekleri doğrultusunda tedavisi, sosyal yaşama uyumu, rehabilitasyonu ve işe yerleştirme çalışmalarını koordineli yürütmek, kişiyi maddeden arındırmak ve sosyal yaşama kazandırmaktır. Uyuşturucu ile mücadele birimine doğrudan başvurular yapılabileceği gibi Kaymakamlığımızdaki ‘Açık Kapı’ birimine başvuranların yönlendirilmeleri yoluyla da gerçekleştirilebilecektir. Tüm vatandaşlarımızın ve kurumlarımızın da duyarlı olmalarını ve madde bağımlısı bireyleri ‘Uyuşturucu ile Mücadele Birimi’ne yönlendirme konusunda gerekli hassasiyeti göstermelerini rica ediyorum.”
BANDIRMASPOR’U KUTLUYORUM
Bandırmaspor’un, TFF 1. Lig play-off’ta finale kadar yükselmesinin büyük başarı olduğunun altını çizen Kaymakam Engin Aksakal, şu değerlendirmede bulundu:
“Tabii ki final maçını İstanbulspor’a kaybedince üzüldük. Ancak bir ilçe takımı olan Bandırmaspor’un, finale kadar gelmesi de çok önemli bir başarıdır. Bu başarıyla biz de gurur duyduk. Bu başarı için başta kulüp başkanı Onur Göçmez ve yönetim kurulunu, futbolcuları, taraftarları ve başarı için kenetlenen tüm bordo-beyazlı camiayı kutluyorum. Bandırma’nın önemli bir değeri ve markası olan Bandırmaspor, inanıyorum ki, önümüzdeki 2022-2023 sezonunda doğrudan Süper Lig’e yükselme başarısını gösterecektir.”
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu