Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Bandırma’da V. Lisansüstü Öğrenci Kongresi yapıldı

Bandırma’da V. Lisansüstü Öğrenci Kongresi yapıldı

Trakya Üniversiteler Birliği tarafından Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen V. Lisansüstü Öğrenci Kongresi başarıyla gerçekleştirildi.

Trakya Üniversiteler Birliği tarafından Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen V. Lisansüstü Öğrenci Kongresi başarıyla gerçekleştirildi. 
Trakya Üniversiteler Birliği tarafından 2016 yılından itibaren her yıl birliğe üye üniversitelerin ev sahipliğinde düzenlenen lisansüstü öğrenci kongresinin 5. si bu yıl Bandırma Onyedi Üniversitesi’nde düzenlendi. 
Çevrimiçi olarak gerçekleşen V. Lisansüstü Öğrenci Kongresi, 4 Kasım günü Onyedi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, TÜB Dönem Başkanı ve Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun açılış programıyla başladı. 
Kongrenin açılışında konuşan; Onyedi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin ve Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür lisansüstü öğrenci kongresinin önemine değinerek kongrenin başarılı geçmesi temennisinde bulundular. 
2 gün süren V. Lisansüstü Öğrenci Kongresi’nde sosyal, sağlık ve fen bilimleri alanlarında 33 farklı oturumda, 270 katılımcı tarafından hazırlanan 174 bildirinin (sözlü ve poster) sunulması hakem sürecinin ardından uygun bulundu. Kongreye 62 farklı üniversiteden ve 11 farklı kamu ve özel sektör kurumu ile STK’lardan olmak üzere toplamda 73 kurumdan katılım sağlandı. Bildiri sahiplerinin 136 tanesi, yani yaklaşık yarısı, Trakya Üniversiteler Birliği’ne bağlı üniversitelerde öğrenim gören lisansüstü öğrencilerden, 156 tanesi diğer üniversitelerde öğrenim gören lisansüstü öğrencilerden ve 12 tanesi ise kamu ve özel sektör ile STK’larda görevli kişilerden oluşuyor. 
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı