Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Bandırmada yemek fabrikaları denetlendi

Bandırmada yemek fabrikaları denetlendi

Bandırma Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, ilçede faaliyet gösteren yemek üretim tesislerini denetledi.

Bandırma Belediyesi Zabıta Müdürlüğü`ne bağlı ekipler, ilçede faaliyet gösteren yemek üretim tesislerini denetledi.
Bandırma`lıların huzurlu ve sağlığını sağlamaya yönelik çalışmalarını aralıksız sürdüren Bandırma Belediyesi Belediye Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin, gerçekleştirdiği kontrol ve denetim çalışmaları titizlikle devam ediyor.
Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı denetimlerle ilgili basına bilgi veren Belediye Başkanı Sedat Pekel, vatandaşlarımızın huzur ve sağlığını tehdit edebilecek her konuda önceden tedbir amaçlı denetimlerin aralıksız sürdürüldüğünü, Zabıta Müdürlüğü`ne bağlı ekiplerin son olarak kentimizde hazır yemek üretimi yapan işyerlerini denetlediklerini söyledi.
Son dönemlerde hızla gelişen bir sektör olarak öne çıkan hazır yemek ve tabldot firmalarının doğrudan insan sağlığını etkileyebilecek gıda alanında üretim yaptıklarını dile getiren Başkan Sedat Pekel, "Buralardaki üretimlerin hijyenik koşullarda yapılması çok önemli. Bu alanda çalışan firmalarımızın bu konuda duyarlı davranacaklarına inanıyoruz. Ama Belediye olarak böyle hassas işyerlerini sıkı biçimde kontrol ediyoruz. Temizlik konusunda asla taviz vermeyiz" dedi.
Bandırma Belediyesi`nden ruhsatlı olarak çalışan toplam 7 hazır yemek ve tabldot firmasının üretim alanlarında kontrollerinin yapıldığını bildiren Pekel, "Çalışan personelin ve kullanılan araç-gereç ve malzemelerin hijyen koşullarına uygun olup olmadığı denetlendi. Ayrıca, işyerlerinin çalışma izni ve diğer belgeleri de kontrol edildi" dedi. 
Yapılan kontroller sonucu, Gıda Üretim ve Satış Yerleri Hakkında Yönetmelik ile Belediye İdari Yaptırım Yönetmeliği`nde belirlenen kurallara uymadığı görülen işyerlerine gerekli yasal uyarılar yapıldı. Belediye Zabıta ekiplerinin denetim çalışmaları bundan sonra da aralıksız devam edecek.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli