Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Bandırma’da Zafer Bayramı Çoşkuyla Kutlandı

Bandırma’da Zafer Bayramı Çoşkuyla Kutlandı

Törene komutanın konuşması damgasını vurdu

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıldönümü Bandırma’da da kutlanırken, törene Bandırma 6. Ana Jet Üssü ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Selahattin Akalp’in konuşması damgayı vurdu. Akalp’in, şiirsel konuşmasında özellikle Mustafa Kemal Atatürk vurgulaması alkışlarla karşılandı. Kutlamaların ilki, Cumhuriyet alanındaki Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başladı. Törenin devamı Cumhuriyet Caddesi’nde gerçekleşti.

Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, Kaymakam Engin Aksakal, 6. Ana Jet Üssü ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Selahattin Akalp, Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Birol Şahin, Bandırma Cumhuriyet Başsavcısı Cüneyt Daşdan ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in de hazır bulunduğu törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey de kutlama mesajları gönderdi.

Cumhuriyet Caddesi üzerinde gerçekleşen kutlamalarda günün anlam ve önemini dile getiren şiirsel konuşmayı yapan 6. Ana Jet Üssü ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Selahattin Akalp, 30 Ağustos’u, Türk Ulusu için “ölümsüzlük günü” olarak değerlendirdi.

Şiirlerin seslendirildiği törende 6. Ana Jet Üssü’nün er ve erbaşlardan kurulu ekibin sergilediği “Harmandalı” oyunu alkışlarla izlendi.

Program, resmi-geçit töreniyle sona erdi.

Haber : Önder Balıkçı



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı