Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Bandırma’daki bayramlaşmada birlik-beraberliğe vurgu

Bandırma’daki bayramlaşmada birlik-beraberliğe vurgu

Bandırma’nın bayramlaşması belediye nikâh salonunda yapıldı.

Bayramlaşmaya Kaymakam Engin Aksakal, 6. Ana Jet Üssü ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Selahattin Akalp, Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Serel, İlçe Emniyet Müdürü Soner Duran, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mahir Mavi, gaziler, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

BAŞKAN TOSUN KONUŞUYOR

Bayramlaşmada ilk konuşmayı Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun yaptı. Bandırma için birlik-beraberliğin öneminin altını çizen Tosun şunları söyledi:

“Buraya gelmeden az önce siyasi partilerimizin ilçe başkanları aşağıda birbirleriyle kucaklaşarak bayramlaştı. Bu güzel bir tabloydu. Siyasi görüşlerimiz ayrı olabilir. Önemli olan ‘Bandırma Partisi’ olarak Bandırma’nın çıkarları için bir araya gelebilmektir. Bugün ülkemizde ciddi bir ekonomik kriz var. Ancak yine milletçe el ele bu ekonomik krizin de altından kalkacağımıza inanıyorum.”

Tosun, son günlerde, ülkemizde olduğu gibi Balıkesir ilinde de Covid-19’da artış olduğuna dikkati çekti.

AKALP KONUŞUYOR

6. Ana Jet Üssü ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Selahattin Akalp, “Havacılar şehri Bandırma’da yeni bir bayramı birlikte kutlamanın mutluluğunu duyuyoruz” diye başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Biz havacılar, istikbal, bağımsızlık ve egemenliği gökyüzüne resmini çizmek için her gün havalardayız. Sizler de bizlerle birlikte hatta uykudayken bile jetlerimizin sesini duyuyorsunuz. Bizler, siz bağımsız ve özgür bir ortamda, güzel bayramlar yapın diye varız. Bu ülkenin bağımsızlığı için canlarını veren, kanlarını akıtan şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.”

KAYMAKAM AKSAKAL KONUŞUYOR

Kaymakam Engin Aksakal da, Bandırma’daki görev süresi içinde ikinci bayramı kutlamanın mutluluğunu yaşadığını belirterek başladığı konuşmasında şunları aktardı:

“Ülkemiz için olduğu gibi Bandırma’mız için de birlik-beraberliğimiz çok önemli. Bandırma’nın, birlik-beraberliği ise takdire şayan, övgüye değer. Gerek sosyal yaşam, gerekse kamusal alanda bu birlik-beraberliği güçlülüğü tabii ki Bandırma’nın ilerlemesine de büyük katkı sağlıyor. Bu birlik ve beraberliği süreceğine inanıyorum. Kurban Bayramı, manevi anlamda yardımlaşma,

dayanışma demektir. Bayramımız kapsamında dün şehitliğimizi ziyaret ettik. Yine iki şehit ailemize ziyarette bulunduk. Ailelerimize bu ziyaretleri iş olsun diye yapmıyoruz. Bu aileler, ziyaretlerimizin, kendilerinin acılarını dindirdiğini, onlara güç verdiğini söylüyor. Biz de içtenlikle bu ailelerin ihtiyaçlarını öğrenip, onların sorunlarını dinleyerek kendilerine destek olmaya çalışıyoruz. Kurban Bayramı’nın yardımlaşma ve dayanışma ruhuna uygun olarak Bandırma’nın bundan sonra da günlerine işbirliği ve dayanışma içinde devam edeceğine inanıyorum.”

ÖNDER BALIKÇI



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı