Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Bandırmadaki Deprem Memurları Sokağa Döktü

Bandırmadaki Deprem Memurları Sokağa Döktü

Bandırmada bugün meydana gelen deprem, Çanakkale Defterdarlığı çalışanlarına iş bıraktırdı.

Bandırmada bugün meydana gelen deprem, Çanakkale Defterdarlığı çalışanlarına iş bıraktırdı. Binanın depreme dayanıksız olduğunu savunarak içeri girmek istemeyen personeli, Defterdar ikna etti.
Çanakkale`nin Gökçeada ilçesinde, 24 Mayıs`ta meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki depremde hasar gören Çanakkale Defterdarlığı binasında çalışan memurlar, Bandırma depremiyle büyük korku yaşadı. Binanın depreme dayanıksız olduğu, buna rağmen burada çalışmayı sürdürdüklerini söyleyen personel, Sabah meydana gelen sarsıntının ardından binaya girmek istemedi. İş bırakarak bahçede toplanan çalışanları, Çanakkale Defterdarı Mustafa Işık sakinleştirdi. Işık, giriş kapısı önünde toplanan personele, "Allah`ın afeti bu. Yapacak bir şey yok. Size de teşekkür ediyorum. Depremden beri hiç vatandaşın işini aksatmadık. İnşallah bugün de aksatmayacağız. Benim eşlim yukarıda, ben de yukarıdayım. Çalışıyorum. Hiçbir endişem yok. Vatandaş da gelmiş hizmet bekliyor" dedi.
Memurları bilgilendirmek için dışarıya çıktığını da söyleyen Defterdar Işık, "4,5 büyüklüğünde deprem olmuştu. Arkadaşlarımız o yüzden içeriye girmek istemiyorlar. Başka da açıklama yapıyorum" dedi. Kapı önünde bekleyen vatandaşların, "Defterdar bey para yatıracağız" şeklindeki sitemine ise Defterdar Işık, "Bilmiyorum, bunlar sizin çocuklarınız. Çoğu Çanakkaleli. Parayı bankaya da yatırırsınız, memurlarımız içeriye girerse buraya da yatırırsınız" diye yanıtladı.
Defterdar Işık`ın konuşmasının ardından, çalışanlar yeniden binaya girdi. Bazı çalışanlar, Defterdar Işık`a, "Depremden beri bu binada çalışıyorsak, sizin hatırınız için çalışıyoruz, iyi niyetinizi bildiğiniz için çalışıyoruz" dedi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false