Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Bandırmadaki kötü kokuya Kocaman uyarı yaptı

Bandırmadaki kötü kokuya Kocaman uyarı yaptı

Son zamanlarda Bandırma limanından ilçeye yayılan kokuyla ilgili eleştiri kervanını Bandırma Ticaret Odası Başkanı Osman Kocamanda katıldı.

Son zamanlarda Bandırma limanından ilçeye yayılan kokuyla ilgili eleştiri kervanını Bandırma Ticaret Odası Başkanı Osman Kocaman`da katıldı.
Konuyla ilgili basına yazılı açıklama yapan Kocaman, Bandırma`nın gündemini, son zamanlarda çok rahatsız edici boyutlara gelen kötü kokunun meşgul ettiğini kendisinin de kabul ettiğini belirtti.
Kocaman, "Birkaç zamandır lodos rüzgarının etkisiyle duyulan kötü kokunun önce Banvit`in büyükbaş çiftliğinden geldiği yönünde açıklamalar yapılmıştı. Bu konuda Banvit AŞ. adına Sayın Ömer Görener basın yoluyla açıklamalar yapmış ve gerekli tedbirlerin alınacağını bildirmişti, bu konuda atılacak olumlu adımların destekçisi ve takipçisiyiz." Dedi.
Kötü kokunun sebebinin sadece bu olmadığını tüm Bandırmalılarının bildiğini ileri süren Kocaman, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: "Artık şehir içinde kalmış olan Bandırma Çelebi Limanı`ndan yapılan hayvan ithalatı sebebiyle her canlı hayvan gemisinin gelmesi ve yük indirmesi süresince Bandırma`yı kötü koku ve karasinek sarmakta ayrıca deniz kirliliği gözlenmektedir. Yerel bir gazetemizin başarılı bir gazetecilik örneği olarak yayınlanan gemideki hayvanların içinde bulunduğu koşulları gösteren fotoğraflar hepimizin vicdanlarını sızlatmış ve hayvan refahının ne kadar göz ardı edildiğini ve dolayısıyla `bu hayvanların etlerini mi tüketiyoruz` sorusunu doğal olarak gündeme getirmiştir. Üstelik 30 Haziran 2010`da AB ile müzakereye açılan 12.Fasılda (Gıda Güvenliği, Bitki ve Hayvan Sağlığı faslı) ülkemiz Hayvan Refahını taahhüt etmekte ama maalesef Bandırma Limanında uygulamanın böyle olmadığı görülmektedir.
Özetle problem sadece koku problemi değil aynı zamanda çevre ve hijyen koşulları nedeniyle de insan sağlığı problemidir.  Bu nedenlerle Bandırma Limanının konumu nedeniyle canlı hayvan ithalatına kapatılması ayrıca tüketici sağlığı ve hayvan refahı açısından da ülkemize yapılan canlı hayvan ithalatının nakliye koşullarının ilgili bakanlıklarca daha sıkı denetlenmesi ve ithalatçıların da gerekli hassasiyeti göstermeleri elzemdir."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli