Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Bandırma Devlet Hastanesi'de Doktor Katlimına Tepki

Bandırma Devlet Hastanesi

Samsun'da katledilen Op. Dr. Kamil Furtun ile ilgili olarak Bandırma Devlet Hastanesi doktor ve personeli hastane önünde toplanıp bir basın açıklaması yaptı.

Samsun'da katledilen Op. Dr. Kamil Furtun ile ilgili olarak Bandırma Devlet Hastanesi doktor ve personeli hastane önünde toplanıp bir basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan Bandırma Devlet Hastanesi yöneticisi ve Başhekimi Uzman Doktor Muzaffer Şenveli, şunları söyledi:
‘'Ülkemizin güçlü yarınlara daha sağlıklı bir toplum temelinde ulaşabilmesi adına, ekibinden ebe ve hemşiresine, eczacısından teknisyenine ve memuruna yaklaşık 700 bin kişilik çalışma ile sizlerin sağlığı için emek veren büyük bir ailenin mensuplarıyız . Son günlerde manidar bir şekilde gündem oluşturan ve ne yazık ki değerli meslektaşımız Op. Dr. Kamil Furtun'un görevi başında vahşice katledilmesiyle farklı bir boyut kazanan saldırılardan sağlık ve şiddet kelimelerinin sıkça yan yana alınıyor olmasından derin bir endişe ve üzüntü duymaktayız. Bizlere güvendiniz, okuttunuz, büyüttünüz ve sağlığınızı emanet ettiniz. Bizler de bu emanete en iyi şekilde sahip çıkabilmek, sizlerin güvenini ve emeğini boşa çıkarmamak adına gece gündüz demeden çalışıyor, ter döküyoruz. Sizlere geçmiş yıllarla mukayese edilemeyecek nitelikte, gelişen tıp teknolojilerinin en iyi ürünleriyle donatılmış sağlık tesislerimizde hizmet vermekteyiz. Şiddet ve vahşeti reva gören canavarlar kadar, yaşanan şiddet olayları üzerinde hesap yapıp, insani duyguları istismar edenlerin karşısında tüm halkımızı ve sağlık çalışanlarımızı dikkatli olmaya çağırıyoruz.‘'
Şenveli, sağlık çalışanlarına yönelik saldırıların önlenmesi konusunda yasaların yetersiz kaldığına da işaret ederken, ‘' Bu yasaların değişmesini ve böylece sağlık çalışanlarının korunmasını istiyoruz'' dedi.
Açıklamanın ardından Op. Dr. Kamil Furtun için saygı duruşu gerçekleştirildi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false