Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Bandırma-İzmir hattı hızlı tren seferlerine başlandı

Bandırma-İzmir hattı hızlı tren seferlerine başlandı

AK Parti Balıkesir Milletvekili Öztaylan: Demiryolu ulaşımına kalite geldi dedi.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Öztaylan: "Demiryolu ulaşımına kalite geldi" dedi.
AK Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, İzmir-Bandırma arasındaki hızlandırılmış trenlerin 1 Şubat 2014 tarihinden itibaren deneme seferlerine başladığını söyledi.            
Baştarafı Sahife 1'de
Hızlandırılmış trenlerin İzmir`den 8:20 ve 14:15`de Bandırma`dan da sabah 7:00 ve 15:55`de hareket ettiğini açıklayan Öztaylan, tamamen bilgisayar donanımlı olan hızlandırılmış trendeki her bir vagonun toplam 60 yolcu taşıdığını dile getirdi.
Hızlandırılmış trenlerin her iki ucunda makinist bölümünün bulunduğuna dikkat çeken Öztaylan, trenin çift yönlü hareket edebildiğini, bu özelliğin Bandırma hattı için önemli bir özellik olduğunun altını çizdi.
Trende can ve mal güvenliğinin üst safhada olduğuna dikkat çeken Öztaylan, "Kapılar kapanmadan tren hareket etmemektedir. Tren bu özelliğiyle meydana gelebilecek olası kazalarında önüne geçmektedir. Ayrıca alt tabanda bulunan hava yastıklarından dolayı sarsıntı iç zemine geçmemektedir. Trenin saatteki hızı 140 km ulaşmaktadır. Trende yataklı ve yemekli bölümler bulunmaktadır" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli