Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Bandırmalı balıkçılar hamsi yeniden ucuzlayacak

Bandırmalı balıkçılar hamsi yeniden ucuzlayacak

Geçtiğimiz günlerde düşen balık fiyatları, bölgemizi etkine alan olumsuz hava koşullarından dolayı yeniden yükselişe geçmişti.

Geçtiğimiz günlerde düşen balık fiyatları, bölgemizi etkine alan olumsuz hava koşullarından dolayı yeniden yükselişe geçmişti.
Marmara Bölgesi´nde soğuk hava ve fırtına nedeniyle balıkçı tekneleri denize açılamayınca balık fiyatları arttı. 

Bandırmalı balıkçılar ucuz balık bekleyen vatandaşlara balık fiyatlarının önümüzdeki günlerde düşeceğini iddia etti.
Bandırma Balık Hali´nde geçtiğimiz günlerde kilosu 10 liraya kadar düşen hamsinin fiyatı olumsuz hava koşullarının etkisi ile yeniden 25 liraya yükseldi.
Bandırma Balık Hali esnaflarından Cem Tecimen, fiyatların düşmesini bekleyen vatandaşlara balığın yeniden ucuzlayacağını öne sürdü.
Olumsuz hava koşulları nedeniyle yükselen balık fiyatlarının yarından itibaren havaların yeniden normale dönmesiyle, düşmeye başlayacağını ve avlanmaya çıkamayan balıkçı teknelerinin çıktıkları avdan bol miktarda balıkla limana dönmeleri ile tezgahların yeniden şenleneceğini ifade eden Tecimen, ?Geçen hafta havalar sakin ve fırtına olmaması nedeniyle halkımız 5-10 liraya hamsi yedi. Son üç gündür hava koşullarının kötü gitmesi ve fırtınayla birlikte balık fiyatları biraz yükseldi. Fırtına yüzünden teknelerimiz avlanmaya açılamadı. Tezgahlarımızda hamsi 20-25 liradan satılıyor. Önümüzdeki günlerde havaların iyi olmasıyla balık fiyatları düşecek. Halkımız yeniden ucuz balık yemeye devam edecek. Soğuk havalar bizleri etkilemiyor ama fırtına etkiliyor." dedi.
Kıyı balıkları balıkçıların can simidi
Fırtına ve olumsuz hava koşullarının kıyı balıkçılığını etkilemediğini kaydeden Tecimen, çinakop, marya, bako, mercan gibi balık çeşitlerinin tezgahlarda yoğun olarak bulunduğunu dile getirdi.
Haber : Serhat Barış



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli