Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bandırma´lı dağcılar Murat Dağı zirvesine tırmandı

Bandırma´lı dağcılar Murat Dağı zirvesine tırmandı

Bandırma Belediyesi Dağcılık Topluluğu, dağcılık faaliyetleri kapsamında Murat Dağı Zirve Tırmanışı gerçekleştirdi.

Bandırma Belediyesi Dağcılık Topluluğu, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza´nın verdiği destekle kurulduğu günden bu yana sportif faaliyetlerini tüm hızıyla sürdürüyor.
Ekip son olarak 1 Mayıs 2016 Pazar günü Kütahya Gediz´de bulunan 2320 rakımlı Murat Dağı´na zirve tırmanışı gerçekleştirdi. İlk olarak 30 Nisan 2016 Cumartesi günü Murat Dağı Arapoğlu Yaylası´na kamp atan ekip, ertesi sabah saat 07.00´da Murat Dağı zirve yürüyüşüne başladı. GEDAK (Gediz Arama Kurtarma ve Doğa Sporları Kulübü) Üyesi Rehber Ahmet ve Vedat Akan´ın eşlik ettiği zirve tırmanışı toplam 28 Km´lik parkurun ardından Arapoğlu Yaylası´nda son buldu.
Bandırma Belediyesi Dağcılık Topluluğu geçtiğimiz aylarda, Susurluk Çataldağ, Bursa Uludağ, Kazdağları 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma yürüyüşü ve Erdek Kapıdağ´da farklı rota ve kamp organizasyonları gerçekleştirmişti.
Belediye Dağcılık Topluluğu bundan sonraki süreçtede farklı birçok rota, zirve tırmanışı ve sosyal kapsamlı etkinlikleri gerçekleştirmeyi amaçlıyor.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli