Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Bandırma´lı Esnaf zorda Bazı meslekler tarihe karışıyor

Bandırma´lı Esnaf zorda Bazı meslekler tarihe karışıyor

Bandırma Esnaf ve Sanatkârları Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Niyazi Güler, ?Ortaklarımıza verdiğimiz kredilerin yüzde 99´u geri dönüyor.

Bandırma Esnaf ve Sanatkârları Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Niyazi Güler, ?Ortaklarımıza verdiğimiz kredilerin yüzde 99´u geri dönüyor. Kredi takip oranımız çok düşük. Ortaklarımıza teşekkür ederim? dedi.
Esnafın genel durumunun iyi olmadığına ve bazı mesleklerin kaybolmaya yüz tuttuğuna dikkati çeken Güler, şunları söyledi:
?Bandırma´da artık terzilik mesleği % 99 bitti. Çünkü konfeksiyon işi terziliği öldürdü. Birçok terzi artık sadece elbise tamiri yapıyor. Yine mobilyacılık, hallaçlık, nalbantlık da tarihe karışmak üzere. Artık bu mesleklerden vergi bile alınmıyor. Berberlik ise hiç ölmeyen bir meslek olarak varlığını koruyor. Birçok esnaf, ayakta durmakta zorlanıyor. Bu ortam ve koşullarda esnaf ve sanatkârlarımıza hizmet vermeye ve onların sorunlarını çözmeye çalışıyoruz.?
1400 üyelerinin bulunduğunu vurgulayan Güler, çalışkan bir personele sahip olduklarını, üst kuruluşlarla da iyi iletişim gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.
Niyazi Güler´in başkanlığındaki Bandırma Esnaf ve Sanatkârları Kredi Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu´nda hâlen Madeni İşler Esnaf Odası Başkanı Karani Dinçer, Küçük Sanayi Yapı Kooperatifi Başkanı Hayri Özden, Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Ömer Metin ve Berberler-Kuaförler Odası Başkanı Hasan Gündoğan da görev yapıyor. Haber : Önder Balıkçı



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli