Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Bandırmalı İşverenlere İŞ-KUR teşvikleri anlatıldı

Bandırmalı İşverenlere İŞ-KUR teşvikleri anlatıldı

Bandırma´da işverenler İŞ-KUR teşvikleri hakkında bilgilendirildiler.

Bandırma´da işverenler İŞ-KUR teşvikleri hakkında bilgilendirildiler.
Bandırma Ticaret Odası (BTO) ve İŞKUR Bandırma Hizmet Merkezi işbirliği ile işverenlere yönelik teşvikler konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
BTO Salonu´nda gerçekleşen toplantıya, Bandırma Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Hanife Meriç, Denetimli Serbestlik Müdürü Hasan Bıyık, Bandırma Ticaret Borsası Genel Sekreteri Ertunç İşbay ve firmaların temsilcileri ile insan kaynakları yöneticileri katıldı.
İŞ-KUR Bandırma Hizmet Merkezi Müdürü Emrullah Narin´in yaptığı bilgilendirmenin ardından İŞ-KUR İş ve Meslek Danışmanı Yasemin Deringöz Arslan tarafından İŞ-KUR´un işverenlere verdiği işbaşı eğitim programları konusunda sunum yapıldı.
Arslan ?Yeni projelerimiz ile işbaşı eğitim programlarımızda değişiklikler oldu. Asgari ücretin artmasıyla verilen teşvikler de değişti. Artık İŞ-KUR´un işbaşı eğitim programlarına katılanlar günlük 77,70 TL, öğrenciler 58,27 TL, işsizlik maaşı alan katılımcılar ise 38,85 TL alacaklar. İş kazası ve meslek hastalığı primi ve genel sağlık sigorta primi de İŞ-KUR tarafından karşılanacak. İşyerlerinde en az 2 sigortalı çalıştıran işverenler İŞ-KUR´un bu programlarından yararlanabilecekler. Bu programa katılımcı olabilmek için 15 yaşını tamamlamış olmak, İŞ-KUR´a başvuru yapmış olmak, işverenin son 3 ayda çalışanının olmaması ve son 1 ayda sigorta priminin yatmamış olması yeterlidir. Kursiyerlerin günde en az 5 saat çalışması, günde en fazla 8 saat çalışmaları gerekmektedir. Programdan yararlanmak isteyen işverenlerin en az % 50 istihdam taahhüdü vermesi gerekmektedir.? dedi.
İş ve Meslek Danışmanı Cihat Özel, işverenlere meslek edindirme kursları hakkında bilgi verdi.
Meslek edindirme kurslarının açılabilmesi için en az 10 en fazla 25 kişi olması gerektiği, kurs süresinin en fazla 160 fiili gün olduğu, günlük en az 5 saat en fazla 8 saat, haftada 6 günü geçmemek üzere 30 ile 40 saat arasında düzenlenebileceği, sanayi sektöründe yapılacak kurslara katılanlara 50 Lira, diğer sektör çalışanlarına günlük 40 Lira ödeneceği bilgisi veren Cihat Özel´in sunumunun ardından bir diğer konu olarak Kısa Çalışma Ödeneği hakkında bilgilendirme yapıldı.
Mümin Erbil tarafından yapılan sunumda işyerlerinin genel ekonomik, sektörel, bölgesel kriz veya zorlayıcı sebeplerle işyerlerindeki haftalık çalışma sürelerinin geçici olarak en az üçte bir oranında azaltılması veya süreklilik koşulu aranmaksızın işyerinde faaliyetin tamamen veya kısmen en az dört hafta süreyle durdurulması hallerinde, işyerinde üç ayı aşmamak üzere sigortalılara çalışamadıkları dönem için gelir desteği sağlayan bir uygulama olduğu, bu uygulamadan yararlanabilmek için işveren tarafından İŞ-KUR´a başvuru yapılması gerektiği, başvurunun ardından çalışma müfettişleri tarafından verilen karar ile talebin uygun bulunması halinde işsizlik sigortası ödeneğine hak kazanan ve son 120 gün içinde prim ödeyerek sürekli çalışmış olan ve son üç yıl içinde en az 600 gün işsizlik sigortası primi ödemiş olan personelin günlük ortalama brüt kazancının % 60 kadar kısa çalışma ödeneği ödemesinin yapılabileceği belirtildi.
Toplantının son bölümünde özel eğitim öğrencilerinin topluma kazandırılması ve çalışma hayatında onların da yer bulabilmeleri amacıyla işyerlerinde engelli kadrolarında çalıştırılabilecekleri, bu tür talepler için İŞ-KUR tarafından destek verileceği hatırlatıldı.
Katılımcıların sorularının yanıtlanmasının ardından toplantı sona erdi.
Haber Merkezi



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli