Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Bandırmalı kadınlar sağlık çalışanlarına maske dikiyor

Bandırmalı kadınlar sağlık  çalışanlarına maske dikiyor

Bandırmalı kadınlar, ?Evde Kal Kendini Koru, Maske Dik Sağlıkçını Koru? sloganıyla, maske sıkıntısı yaşayan sağlık çalışanlarına destek amacıyla yıkanabilir hijyenik kumaşlardan maske dikmeye başladı.

Bandırmalı kadınlar, ?Evde Kal Kendini Koru, Maske Dik Sağlıkçını Koru? sloganıyla, maske sıkıntısı yaşayan sağlık çalışanlarına destek amacıyla yıkanabilir hijyenik kumaşlardan maske dikmeye başladı.
Çin´de ortaya çıkıp tüm dünyaya yayılan yeni tip korona virüs salgınına yönelik aralıksız çalışmalarını sürdüren sağlık çalışanları için Bandırmalı kadınlar maske dikiyor. Tüm Türkiye´nin her akşam saat 21.00´de alkış ve ıslıklarla destek verdiği sağlık çalışanlarının maske ihtiyacını göz önünde bulunduran Kadın Dayanışma Derneği ?Evde Kal Kendini Koru, Maske Dik Sağlıkçını Koru? sloganıyla harekete geçti. Dernek üyesi 80 kadın evlerinde çift katlı, yıkanabilir hijyenik kumaşlardan maske dikimine başladı.
MASKELER YIKANABİLİR HİJYENİK KUMAŞTAN
Koronavirüsle mücadelede yoğun mesai harcayan sağlık çalışanlarımızın maske sıkıntısı yaşadığı haberleri üzerine hemen harekete geçtiklerini belirten Dernek Başkanı Muazzez Palta, ?Biz kadınlar, Kurtuluş Savaşında vatanımızın müdafaası için cepheye sırtımızda cephane taşıdık. Şimdi ise maske dikip salgınla savaşan sağlık çalışanlarımıza destek olacağız? dedi. Maskelerin yıkanabilir hijyenik kumaşlardan dikileceğine dikkat çeken Palta, ?Yaptığımız maskeler çift katlı olacak ve gün sonunda yıkanıp, dezenfekte edildikten sonra tekrar kullanabilecek. Maskelerimizi diktikten sonra sağlık çalışanlarımıza ulaştıracağız. Umarım bu zorlu süreçte küçükte olsa bir destek sağlayabiliriz? şeklinde konuştu.
PALTA: ?TÜM KADINLARI MASKE DİKMEYE DAVET EDİYORUM?
Tüm kadınları maske dikmeye davet eden Palta, bebe lastiği ve hijyenik kumaş malzemelerinin temininde destek beklediklerini söyledi. Palta, ?Tüm Bandırmalı kadınlar Türkiye´ye örnek olacak bu projede yer alabilir. Özellikle bebe lastiği konusunda eksiğimiz var. Malzeme desteği sağlamak isteyenler bizimle irtibata geçebilirler. Bandırma Belediyesi daha önce olduğu gibi bu çalışmamızda da bizlerin yanında olduğunu hissettiriyor? diye konuştu.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false